A főpolgármestert baromira nem érdekli, milyen költségvetési szervet telepítene a kormány a Szabolcs utcai kórház helyére. Karácsonyt a nemzeti vagyonért felelős miniszter levele hozta ki végképp a sodrából.

Karácsony teljesen kiakadt: a miniszternek most is fontosabb az oligarchák ingatlanmutyija

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A járvány legdrámaibb napján, amikor Magyarország a halálozások tekintetében a világ egyik legrosszabbul teljesítő országa, a kormányból a jelek szerint továbbra is hiányzik mindaz, ami ilyenkor magától értetődő morális parancs lenne: az együttérzés, az együttműködés és a belátás – írta a főpolgármester szerdán a Facebookon.

A nemzeti vagyonért felelős miniszter mai válasza telis-tele van csúsztatásokkal. Úgy látszik, a kormányközeli oligarchák ingatlanmutyijának szolgálata még most is fontosabb, mint a legkiszolgáltatottabb emberek, és a kórházi kapacitások védelme.

A politikus bejelentette, nyilvánosságra hozta azokat a hivatalos leveleket, amelyben tiltakozott a Szabolcs utcai kórház elköltöztetése ellen.

Karácsony leszögezte: 

* a kórház nem megy sehova addig, amíg a járványhelyzet bármely ellátottra bármiféle veszélyt jelent. Nem megy sehova addig, amíg a kormány nem ajánl alkalmas és méltó elhelyezést a mostani ingatlan helyett.

* Engem baromira nem érdekel, miféle „költségvetési szervet” akar a kormány a kórház helyére költöztetni. Nem érdekel, hogy az OGYÉI-t, amely alól Habonyék áron alul kivásárolták az irodaházat, a kórház épületébe, vagy a kórház épülettömbjébe akarják-e elhelyezni, de azt biztosan nem fogom engedni, hogy fideszes oligarchák ingatlanmutyijának kiszolgálása veszélyeztesse egy kórház működését, ahol a legkiszolgáltatottabb embereket látják el.

* Nem fogom tűrni, hogy bármilyen ingatlanmutyi érdekében, a saját maga által okozott vállalhatatlan helyzet mentegetése gyanánt a kormány bármely minisztere a kórházban heroikus munkát végző orvosok és nővérek munkáját ócsárolja, hogy azt hazudják, hogy ott nem méltó az ellátás. 

Június 30-ig a Szabolcs utcai ingatlanban maradhat a fővárosi hajléktalankórház „a kialakult helyzetre” tekintettel – írta Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Karácsony Gergely főpolgármesternek. Az MTI szerint a levélben az áll, hogy Karácsonynak ehhez hivatalosan, írásban kell jeleznie igényét.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Már akkora a sok kormányzati vízfej, és ezzel még nagyobbra akarnak növekedni. Miért kell még egy telephely a kormány céljaira? Ráadásul úgy, hogy ezzel megszüntetne egy hajléktalan ellátást segítő épületet. Aki gonosz, az gonosz!
ómió
"Bekeményített" a Facebook-huszár?
mzper x
@ómió: "Elengedhetetlenül fontos lenne szinkronba hozni az integrált együttműködéseket."
Madácsi Pali
Végre! O1G és qurmánya nem érdemel más hangnemet.
ómió
@mzper x: Mondtam már: szólj, ha mondanál is valamit!
vitriol
Úgy látszik mager andrea asszonyságnak persze ez a nyílt levél nem hivatalos, ő megvárja amíg a kormányfő esetleg legyint rá egyet, azt talán elfogadja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.