Halálos fenyegetést kapott a Szentendre és Vidéke főszerkesztője a múlt héten közölte szerdán a város honlapján Fülöp Zsolt polgármester.

Halálosan fenyegették meg a szentendrei városi lap főszerkesztőjét, a ismeretlen eredetű port is tartalmazott
Kép:Pixabay

A közlemény szerint:

A múlt héten a Szentendre és Vidéke főszerkesztője halálos fenyegetést kapott. Majd április 6-án ismeretlen eredetű port tartalmazó levél érkezett a szerkesztőségbe. A város vezetése határozottan elutasítja az erőszak minden formáját, kiáll a szabad véleménynyilvánítás joga mellett. Közleményben ítélték el a történteket.

A korábbi fenyegetés miatt a lap munkatársai értesítették a rendőrséget, akik pedig kihívták a katasztrófavédelem munkatársait.

A port órákon keresztül vizsgálták, de még pontosan nem azonosították

- írta a város polgármestere.

Véleményünk szerint ez a magatartás kimeríti a közveszéllyel fenyegetés tényállását, ami nemcsak a lap munkatársaira, hanem bármely Szentendre belvárosában megforduló polgárra is veszélyt jelenthet.

A polgármester szerint:

A közbeszéd eldurvulása szintet lépett, már nem csak alaptalan, durva vádaskodások, hanem az életveszélyes fenyegetés és a megfélemlítés is megjelent. A városvezetés kiáll a szabad véleménynyilvánítás joga mellett, és minden erejével azon lesz, hogy Szentendre egy szabad, gondolkodó, sokszínű közösség maradjon.

Forrás:Szentendre.hu
Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.