Kilenc év börtönre ítélte jogerősen a Győri Ítélőtábla azt az alkoholproblémákkal küzdő grafikust, aki ollóval szurkált össze egy embert, miután betépett.

Kilenc évet kapott az ollóval szurkáló betépett grafikus

Fotó: pixabay.com

Az elkövető a szülei házában élt, számítógépes grafikák készítésével foglalkozott. Naponta 14-15 üveg sörtis benyakalt nyugtató kíséretében – írja a 24.hu.

Emiatt néha hallucinált, hangokat hallott, képeket, számokat látott, amelyek cselekvésre utasították.

Március 25-én éjfél körül a grafikus ismét hallucinált, hangokat hallott, ezért magához vett egy 20,5 cm hosszúságú ollót, majd az utcán házról házra járt. Végül a sértett lakrészéhez ment, bekopogott az ajtón, mert azt a hangot hallotta, hogy „intézd el”. A sértett ajtót nyitott, ekkor az elkövető berontott a lakásba, majd az ágyra lökte, és megpróbálta hasba szúrni.

Ezt követően a sértett kirángatta a teraszra, majd az utcára menekült, de a támadója utolérte, ellökte, és többször a fején, a mellkasán, a hasán és a hátán nagy erővel megkísérelte megszúrni, azonban ezek többségét a sértett alkarjával elhárította. A védekezés során a sértett bal alkarján és kezein vágott, metszett sérüléseket, jobb oldalán pedig szúrt sérülést szenvedett.

A sértett végül kicsavarta az ollót az elkövető kezéből. A támadó hazafutott, ahol a nyomozóhatóság őrizetbe vette. A Veszprémi Törvényszék 11 évre ítélte a támadót emberölés kísérlete, magánlaksértés és zaklatás miatt.

A másodfokú bíróság kilenc évre enyhítette az elkövető büntetését. Indoklásukban kiemelték, hogy a bűncselekmény elkövetésekor a támadó belátási képessége nem volt kizárt vagy korlátozott. 

Forrás. 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.