Több mint hétezer új fertőzöttet találtak, és több mint 1,1 millióan már túl vannak a második oltáson is péntekre virradóra.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

folt
Orbán: „Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani.”

"Nem koronavírusban halnak meg sokan, hanem a megfelelő ellátás hiányától

Hiába szakadnak meg az orvosok és az ápolók a kórházakban, már nem bírják a terhelést, mert kevesen vannak. Három olyan orvos mondta el tapasztalatait, akik segíteni mentek az intenzív osztályra.

„Konkrétan tele vagyunk, egyáltalán nem érezzük azt, hogy csökkenne az egészségügyre terhelődő nyomás. Rettenetes állapotok vannak” – mondta a Szabad Európának egy budapesti kórház Covid-osztályán dolgozó orvos. A neve elhallgatását kérő szakember szerint az ellátás minősége nagyon gyenge. Hiába tesznek meg mindent, annyira kevés a szakképzett egészségügyi dolgozó és olyan sok a súlyos állapotban lévő beteg, hogy fizikai képtelenség megfelelő színvonalú ellátást biztosítani.

„Műszakváltáskor sok kollégám zokog a fáradtságtól, frusztrált és csalódott, hogy nem tud többet tenni. Ez mindenkit megvisel” – mondta.

www.szabadeuropa.hu/a/nem-koronavirusban-halnak-meg-sokan-hanem-a-megfelelo-ellatas-hianyatol/31192135.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.