Lezárultak az egykori Magyar Királyi Pénzügyminisztérium várbeli épületének rekonstrukciójára kiírt közbeszerzési eljárások.

A napokban aláírt szerződések értéke nettó 54,4 milliárd, illetve 1,25 mil­liárd forint, amely mindkét közbeszerzésnél az előzetesen becsült érték alatt maradt

– mondta Halmai Zoltán, a beruházó PM-Tér6 Nonprofit Kft. vezérigazgatója.

Az eredeti tervek szerint 2016. júniusában kezdődött volna az építkezés, aminek 2017. december 31-én be kellett volna fejeződnie.

Több mint 54 milliárdból újítják fel a Pénzügyminisztérium várbeli épületét

Fotó: MTVA/ MTI / Balaton József

A korhű átalakításra akkor még 26,7 milliárd forintot szánt a kormány, amit aztán 2018-ban titokban felemeltek 38 milliárdra. 2019-ben viszont már 47,5 milliárdot különítették el az éves költségvetésből a renoválásra.

Halmai Zoltán, aki az építésért felel, azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy a kormánytól már korábban kaptak 25 milliárd forintot, amiből már 10,7 milliárdot elköltöttek, a fel nem használt összeg egy része pedig visszakerül a költségvetésbe, másik részét a beruházás hátralévő szakaszában használják fel.

A tervek szerint a Pénzügyminisztérium a munkák végeztével, 2023 végén költözhet – vissza – a Várba.

Forrás: magyarnemzet.hu444.hu

Címlapkép: MTVA/ MTI / Balaton József

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Efftársiasan pedig lepusztulni kéne hagyni!
verőce21
Ennek a volt bme villamosmérnök-kari kollégiumnak a felújítása majdnem olyan mértékben emelkedett az elmúlt években, mint a nyugdíjak mértéke...
tudode
Legalább olyan őrült ötlet a sunyi félművelt parasztok által betöltött közjogi tisztségeket a várba költöztetni hadászati szempontból, mint 2014-ben
.
---- Itt az új őrület: minisztériumok vidéken
index.hu/belfold/2014/06/11/videken_a_kormany/
------------------------------
.
Dúl a nagyhatalmak viszálya, az ország tövében nem csitulnak el a fegyverek, és a közjogi méltóságok kiteszik az országot annak, hogy az ország legfontosabb közjogi intézmények egy rakáson legyenek elérhetőek, kizárva a turistákat a budai vár jellegzetességeinek megtekintésétől
volvós
54.000.000.000.- HUF...ez a költségvetési szám,
ebből 20.000.000.000.- HUF a csókos tolvajok zsebébe !!
Eladott Ország
Van itt pénz mindenre. A keményen dolgozó kisember, meg dolgozzon szarér- hugyér, rabszolgabérért. Európa legalacsonyabb minimálbére és nyugdíjminimuma nálunk van! Európa Bangladese lettünk! Hogy rohadjon meg ez a maffiaállam, a qrva anyátokba!
Nessy
@volvós: Nem ebből! Ennyivel lesz magasabb a végső elszámolás.
Eladott Ország
"Nekünk mindig kell egy szent tehén. Persze, nem egy, hanem több. Az egyik csoport ezt a szent tehenet imádja, a másik azt, a harmadik amazt. Miközben a tehenek egyformák: mind büdös, haszontalan, felzabál mindent és mindenhová odaszarik. Arra egyik csoport sem képes, hogy megfogja azt a nyomorult jószágot, karámba zárja, etesse, itassa és cserében megfejje, hogy haszna is legyen. A tehén így működne üzemszerűen. Így vagyunk a kormányokkal, pártokkal is. Imádjuk a magunkét, a másik dögöljön meg. Holott a kormányt a jogrendszer, a fékek és ellensúlyok, a társadalmi kontroll karámjába kellene zárnunk. Etetni kellene, de cserében elvárni az ország érdekében végzett munkát. Amelyik kormány csak zabál és tehénlepényt gyárt, azt meg le kell vágni a francba." Eurostat: Európa legdrágább kormánya a magyar, az eredmény meg lóf@sz!
volksgruppen.orf.at/magyarok/stories/3095921/
tudode
De hát a felcsúőti nemzetvezető nem is miniszterelnök, hanem az operatív törzs keresztapuKÁJAként az operatív törzs vezetője/esze, valamije:
.
„””Olyan baloldalt nem látott egyetlen országban sem, amelyik nyíltan, kendőzetlenül hol egyenesen, hol ravasz módon, folyamatosan olyan politikát folytat ami válsághoz vezet , ami a járvány elhúzódását célozza, ami elbizonytalanítja az embereket abban, hogy hihetnek-e a kormánynak vagy sem.
.Ami mos nem a kormán, hanem a védekezés irányítója, a biztonságos élet legfontosabb garanciája, nem politikai kormány, hanem egy válságkezelő operatív törzs , és inkább érzem magam az operatív törzs vezetőjének, mint miniszterelnöknek.
.
Most élet van és életmentés van, és azt látom, hogy a hataloméhségét nem tudja legyőzni a baloldal, és úgy viselkedik ami egész Európában sehol sem .tapasztalható.

Tehát időnként el is mondják, abban érdekelte, hogy elhúzódjon. A szakértők azt mondják, hogy ez majd jól meggyengíti a kormányt, növelni fogja az ellenzék, a baloldal hatalomra jutási esélyét, a másik azt mondja, nem használják ki a meghaltak szenvedéseit. bajait a kormány ellen.
.

Eszement dolgokat tapasztalok!!!””””
---------------------------
.
Olyan zavaros ez a nem is miniszterelnök, aztán mégis, ha lóvé osztogatásról van szó!
Néro
Egy előnye lesz ha az összes Nemzethy Nagy Magyar összegyűl a hegyen.
Onnan nehezebb lesz menekülniük leg-alább-akat nem hat helyről kell összeszedegetni a Vár alagsorába. Így százmilliárdok elszórásának legalább lesz valami haszna.
ómió
@Eladott Ország: Agysorvadtaknak, mint te is vagy, nem szólhat! A szomszéd disznaja is előbb megérti, mint az elmeroggyant bolsi fajtád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.