Pénteken még megakadályozták a balhét a rendőrök.

Újabb, most már 600-800 fős ostrom készülődik a Dunaferr-gyár ellen
Dolgozók táblalemezek csomagolását végzik az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerüzemében Dunaújvárosban. Fotó: Kovács Attila /MTI

Mint arról beszámoltunk, péntek este egy kopasz biztonságiakból verbuvált banda próbált bejutni a dunaújvárosi vasgyár területére.

A rendőrség közlése szerint Dunaújvárosban többen jogellenes magatartásra készülnek.

A rendőrség a közterületek rendjének fenntartása érdekében, megfelelő létszámú erőket összevonva rendőri intézkedéseket hajtott végre, személyeket igazoltatott, gépjárműveket ellenőrzött

- ismertették.

Megjegyezték: egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Azt írták, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, Dunaújváros területén a közlekedés rendje helyreállt.

A Dunaferr cégcsoport hivatalos honlapján tájékoztatott az esetről, amelyet úgy jellemzett, hogy

a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának nevében egy "zsoldos csapat" az elmúlt hónapok "verbális és jogi agressziója után fizikai agresszióra készült".

"A feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták"

- írta a cég.

A cégvezetés információi szerint

a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében pénteken "Mikó István toborzott zsoldos csapattal készült elfoglalni a vasművet".

Közölték, hogy a támadók tervei és a kapukon kívül zajló események ellenére a vállalatnál most is zavartalan a termelés, a szakemberek a megszokott fegyelemmel végzik a munkát a kohóknál és más gyáregységekben is.

Az ISD Dunaferr Zrt. irányításáért lassan egy éve folyik a harc az orosz többségi tulajdonos és az ukrán kisebbségi tulajdonos között, ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legnagyobb kohászati vállalata válságban van.

A "zsoldos csapatot" irányító Mikó István az Indexnek azt nyilatkozta, hamarosan újra próbálkoznak, de már nagyobb letszámmal, 600-800 fővel jönnek. Elmondása szerint tegnap 500-an voltak.

Hogy ezt pontosan mikor tervezik, egyelőre nem tudott válaszolni, csak annyit mondott,

remélhetőleg minél előbb,

mert a cég felszámolása a küszöbön áll.

Forrás: MTI/Index.hu

Fotó: MTI/Kovács Attila

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
A Gazságügyi asszonyság vajon , hogy látja a jogállamának a helyzetét a biztonsági őrök csatározása okán ? Mi a lófarok van itt Csutilandban? Magánhadseregek ? Holnap mit foglalnak el ? Egyébként rohadtul nem érdekel mi vitázik az O-rossz az Ukránnal. Mi a túrok ezek itt állam az államban ? Egyik se veszi észre ,hogy nem otthon vannak és a Dunaferr nem az O-rossz Ukrán határ .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
fizessék ki normálisan a kisebbségi tulajdonost és kész.
mellesleg ha van 300 millió Diósgyőrre- erre is lenne !
nb1.hu/hazai-labdarugas/rendkivuli-tamogatast-kapott-a-dvtk
Faxa mi? a fontosság !!!
Gauntlet
@Shikari: Shikari nem emlékszik a dömpinggel kivitt fideszes pénzekre, a narancsbárók által földre, az 57 új adóra, a legnagyobb áfára, a még borzalmasabb inflációra , arra hogy az államadósság az egekben (80 százalék felett) hogy 11 százalék a munkanélküliség (most is!)
mert NEM AKAR !
rossz szembenézni de ez minden idők legrosszabb kormánya!
FÉL BEVALLANI !
hogy a dilettáns ellenzéknek igaza van !
folt
600-800 fős kopasz sereg, és ehhez Kubatovnak semmi köze...
Aha
Shikari
@Gauntlet: Mitől félnék, mikor itthon vagyok? Persze vannak itt rettegők, akik mindig pogromokat vizionálnak, de csak azért, mert ők bizony nem magyarok. Félnek, hogy a sok piszkoskodás után esetleg visszakapnak pofájukba olyasmit, amit ellenünk követtek el!
A gazdaságot a mocskos liberálfasiszta dúlás után a Fidesz állította helyre és rengeteg munkahelyet teremtett. Ne a mostani válságos időket emlegesd, mert a nagy Nyugat is épp ilyen cipőben jár!
A Fidesz pedig nyerni fog, addig, amíg egy még nemzetibb erő nem váltja le! Nektek meszeltek hazaárulók, mert a hatalom közelébe sem engedünk benneteket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.