Az ország déli felén melegfront miatt lehet csapadék, éjjel még fagyhat több helyen is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország déli felét vastagabb, melegfronti felhőzet borítja be, így ott csak néhány órát süthet a nap, kisebb eső is várható. Északabbra a napos idő mellett gomolyfelhők képződnek, de csapadék arrafelé nem lesz. Szinte mindenhol gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk. A csúcshőmérséklet 9 és 15 fok között várható. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hűvös idővel indul április utolsó hete

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel, kedd hajnalban a déli országrész fölött lesz erősen felhős az ég, bár a felhős részek kiterjedése lassanként csökken. Inkább csak a déli határ közelében fordulhat elő kisebb eső. Gyenge lesz a légmozgás. A hőmérséklet késő este 4 és 9, hajnalban -2 és +7 fok között valószínű, az Észak-magyarországi medencékben és a Homokhátságon fagyhat, míg az enyhébb idő délen lesz.

Kedden az ország délnyugati felén – hozzávetőleg a Győr-Szeged sávtól délre – vastagodó, záródó felhőzet várható, szórványosan esővel, záporral, hazánk másik felén inkább csak magasszintű felhőzet valószínű, szűrt napsütéssel, legfeljebb néhol gyenge csapadékkal. A keleties szelet nagy területen kísérik élénk széllökések. A hőmérséklet délután 10, 16 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.