A rendőrség a Telex.hu portállal közölte, hogy tényleg érte támadás a vakcinás időpontfoglaló oldalt. Többször is.  A kormány egyébként a koronavírus-járvány ideje alatt már hatodszor hivatkozott arra egy-egy központi oldal bedőlésekor, hogy azt támadás érte.

Másfél hete mi is beszámoltunk róla, hogy kígyózó sorok alakultak ki a kórházak előtt, miután Orbán közölte, hogy csak aznap van elérhető Pfizer oltás, azonban sokan a "lepattanóra" vadásztak, mert az időpontfoglaló oldal összeomlott

A bejelentés után már reggel 7-kor lefagyott a rendszer, és egészen másnap reggelig az is maradt, kaotikus helyzeteket eredményezve az oltópontokon.

Az operatív törzs aznapi bejelentése szerint a hibát nem a nagy érdeklődés miatt hirtelen megnövekedő forgalom, hanem túlterheléses támadás okozta.

A Telex emlékeztet, hogy a kormány a koronavírus-járvány ideje alatt már hatodszor hivatkozott arra egy-egy központi oldal bedőlésekor, hogy azt támadás érte. Bár szakértők a legutóbbi esetnél is jelezték, hogy nem tartják valószínűnek, hogy valóban támadás történt volna.

A Telex az ügyben megkérdezte az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), hogy történt-e ezekben az ügyekben feljelentés, és ha igen, indult-e nyomozás. 

Ezekre az esetekre kérdezett rá a lap:

2020. március 16.: támadás a koronavirus.gov.hu ellen,

2020. november 13.: támadás a koronavirus.gov.hu ellen,

2021. január 26.: támadás a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok ellen (ennek eredményeként akadozott állítólag a digitális oktatás központi eszköze, a KRÉTA-rendszer is),

2021. február 19.: támadás az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldal, a koronavírusról szóló tájékoztató oldal valamint a kormany.hu ellen,

2021. március 26.: támadás a vakcinaregisztrációt ellenőrző oldal ellen,

2021. április 30.: támadás az időpontfoglaláshoz szükséges informatikai rendszer ellen.

A Telex április 30-án küldött kérdésére május 10-én érkezett meg a rendőrség válasza:

A felsorolt weboldalakkal kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folytatott vagy folytat nyomozást. A felsorolt weboldalak kapcsán kijelenthető, hogy történt támadás, a 2021. április 30-ai esettel kapcsolatban jelenleg is folyik az adatok elemzése

– írta az ORFK sajtóügyelete. 

Közben ahogy azt tegnap megírtuk, Ujhelyi keményen nekiment a kormánynak a sorozatos terheléses támadások kapcsán, rémhírterjesztés miatt tesz feljelentést. Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő arról beszélt a korábbi igazságügyi miniszterrel, Bárándy Péterrel, hogy a kormány védekezése kimeríti-e a rémhírterjesztés fogalmát. Bárándy nem tudta egyértelműen megerősíteni, hogy így van-e, de egy tisztázó eljárást mindenképpen megér az eset.

Forrás: Telex.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Támadás ! Harc ! Siker ! Menjetek a picsába. Kiabudöslófaxt érdekli a vakcinás foglaló oldal támadásilag. Népek gondolták használják de használhatatlan volt, mint mindene Fitymáknak. Csak lopni tudnak meg hazudni.
namihami
Tehát a pintérek azt igazolták, amit a Gazdájuk mondott? Az ellenkezője meglepőbb lenne.
Qqberci
Mertek volna mást mondani...

Egyébként a BIX megfelelő lábán látszott volna a támadás, de semmi nem volt...
gina
Talán a csecsemők elhiszik ezt a maszlagot, annyira átlátszó és primitiv...nem vagyok Gyurcsány párti de le a kalappal ö elismerte hogy hazudott, de egy aljas gerinctelen kormány és fidesz banda soha, na melyik is jobb,,???
human
Informatikuskét mondom hogy kis eséllyel volt ez támadás, de játszunk el a gondolattal.
Járvány esetén megtámadni a védekezést szolgáló informatikai rendszert felér egy háborús cselekménnyel. Ebben az esetben elvárható hogy komolyabban kezeljék az ügyet és a támadás forrásait felderítve működjenek együtt az érintett ország hatóságaival.
Nessy
Érdekes, hogy mindig akkor "éri támadás", amikor egyidejű, tömeges használatra lehet számítani! Nem a program működésével van egy hangyafülnyi probléma?
Néro
@Qqberci: A BIX megfelelő lába nem látszott. Csak egy lóláb. Lóval.
Qqberci
@Néro: Kilátszott ott az egész dakota ló...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.