Két százalékponttal csökkenti jövőre a kormány a munkabér adóterheit. Könnyebb és olcsóbb lesz az átalányadózás, megszűnik a kockázatitőke-alapkezelők és a tőzsdék különadója, és kedvezőbbé válik az energiaellátók társasági adózása is.

Jó hírt közölt Varga Mihály: Jövőre is folytatódnak az adócsökkentések
Kép:Propeller

Jelentette be Varga Mihály a Facebookon. Aki szerint jövőre is folytatódnak az adócsökkentések és az adóegyszerűsítések, a gazdaság újraindítását az adópolitikán keresztül is segíti a kormány, a fentiekről szól a jövő évi adókönnyítésekről szóló törvényjavaslat, amit hamarosan benyújtanak az Országgyűlésnek.

Az intézkedéssorozat ezekből a főbb áll:

1, csökkentik a munkabérek adóterheit: 2022 júliusától a szociális hozzájárulási adó mértéke 15%-ra mérséklődik, és a szakképzési hozzájárulás a kedvezmények fenntartása mellett beépül az adóba, a munkát terhelő adók mértéke így 2 százalékponttal csökken, valamint egyszerűsödik az adórendszer

2, könnyebb és olcsóbb lesz az átalányadózás: a jövőben az éves minimálbér tízszereséig, kiskereskedelmi tevékenység esetén az ötvenszereséig lesz választható, az így adózó vállalkozónak az éves minimálbér felééig nem kell személyi jövedelemadót fizetnie, és élhet a családi adókedvezmény lehetőségével is.

3, segítik a gazdaság újraindításában aktívan résztvevő piaci szereplőket: a jövő évtől a kockázatitőke-alapkezelőknek és a tőzsdéknek nem kell különadót fizetniük, a rezsicsökkentés megőrzését segíti, hogy az energiaellátók a veszteségüket a következő öt adóévben levonhatják az adózás előtti eredményükből

4, haladnak a kriptodevizákból származó jövedelmek kifehérítése felé: a 30,5%-os jelenlegi adóteher 15%-ra csökkenhet – ez több milliárd forintot hozhat a költségvetésnek.

Varga Mihály szerint a családokat és a vállalkozások segítő gazdaságpolitika része a hamarosan az Országgyűlés elé kerülő törvényjavaslat.

Forrás:Facebook
Címlapkép:Propeller

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És az adócsökkentéssel fordított arányban az áremelések is.
Na, melyik lesz a győztes?!?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
És az adócsökkentéssel fordított arányban az áremelések is.
Na, melyik lesz a győztes?!?!
tudode
Na és akkor mi van/lesz, ha lesz!
.
A kaparjkúrta milliárdosoknak kedvez, a nehezen dolgozó kisembereknek pedig eben guba!
ómió
Adóemeléssel majd úgyis az efftársak jönnek!
verőce21
Magyarországon ma több millió ember van, akinek érezhetően jobban megy, mint mondjuk tíz éve. Ezért hálásak az emberek az Orbán-kormánynak.

Sőt, meg merném kockáztatni, hogy a koronavírus negatív hatásait leszámítva a magyar népnek még soha ilyen jól nem ment a történelme folyamán...
teuton57
@verőce21: Ha a lakajmediat es a hamisitott staisztikakat olvasod, akkor talan igaz. A HIVATALOS statisztika pedig mast mutat, egyre több a szegeny, a melyszegenysegben elö es az atlagkereset alatt keresö... Miert? Mert a foglalkoztatottsagi statisztika is hamisitott! A közmunkasok is bele vannak szamitva, akik az atlagkereset 20%-at kapjak! Es ki szamit munkanelkülinek es meddig, kik es mikor nem jelennek mar meg a statisztikaban? Mekkora lenne a tenyleges munkanelküli adat, ha pl. a nemet modszer szerint szamolnak??? Munkanelküli az, aki havi NETTO 450 euronal kevesebbet keres, ill. kevesebb, mint havi 40 orat dolgozik. Es meg 1 adat: A minimaloraber közel 3500 ft. Ezert leeht majdnem 70 deka szeletetlt Pick teliszalamit venni... Na akkor most hasonlitgsd a statisztikat!
nezelodo
Rendes dolog, hogy a saját, korábban nem létező, vagy megemelt adóikat, járulékaikat csökkentik, a nép pedig boldog révületben örvendezik. Szóval ügyes!
Gazella
@nezelodo: de csak a narancsszemúveges boldog...révületben...
csak úgy....
@verőce21: "aki eztet elhiszi az szamarabb egy lónál"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.