Két százalékponttal csökkenti jövőre a kormány a munkabér adóterheit. Könnyebb és olcsóbb lesz az átalányadózás, megszűnik a kockázatitőke-alapkezelők és a tőzsdék különadója, és kedvezőbbé válik az energiaellátók társasági adózása is.

Jó hírt közölt Varga Mihály: Jövőre is folytatódnak az adócsökkentések
Kép:Propeller

Jelentette be Varga Mihály a Facebookon. Aki szerint jövőre is folytatódnak az adócsökkentések és az adóegyszerűsítések, a gazdaság újraindítását az adópolitikán keresztül is segíti a kormány, a fentiekről szól a jövő évi adókönnyítésekről szóló törvényjavaslat, amit hamarosan benyújtanak az Országgyűlésnek.

Az intézkedéssorozat ezekből a főbb áll:

1, csökkentik a munkabérek adóterheit: 2022 júliusától a szociális hozzájárulási adó mértéke 15%-ra mérséklődik, és a szakképzési hozzájárulás a kedvezmények fenntartása mellett beépül az adóba, a munkát terhelő adók mértéke így 2 százalékponttal csökken, valamint egyszerűsödik az adórendszer

2, könnyebb és olcsóbb lesz az átalányadózás: a jövőben az éves minimálbér tízszereséig, kiskereskedelmi tevékenység esetén az ötvenszereséig lesz választható, az így adózó vállalkozónak az éves minimálbér felééig nem kell személyi jövedelemadót fizetnie, és élhet a családi adókedvezmény lehetőségével is.

3, segítik a gazdaság újraindításában aktívan résztvevő piaci szereplőket: a jövő évtől a kockázatitőke-alapkezelőknek és a tőzsdéknek nem kell különadót fizetniük, a rezsicsökkentés megőrzését segíti, hogy az energiaellátók a veszteségüket a következő öt adóévben levonhatják az adózás előtti eredményükből

4, haladnak a kriptodevizákból származó jövedelmek kifehérítése felé: a 30,5%-os jelenlegi adóteher 15%-ra csökkenhet – ez több milliárd forintot hozhat a költségvetésnek.

Varga Mihály szerint a családokat és a vállalkozások segítő gazdaságpolitika része a hamarosan az Országgyűlés elé kerülő törvényjavaslat.

Forrás:Facebook
Címlapkép:Propeller

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És az adócsökkentéssel fordított arányban az áremelések is.
Na, melyik lesz a győztes?!?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton57
@verőce21: Ha a lakajmediat es a hamisitott staisztikakat olvasod, akkor talan igaz. A HIVATALOS statisztika pedig mast mutat, egyre több a szegeny, a melyszegenysegben elö es az atlagkereset alatt keresö... Miert? Mert a foglalkoztatottsagi statisztika is hamisitott! A közmunkasok is bele vannak szamitva, akik az atlagkereset 20%-at kapjak! Es ki szamit munkanelkülinek es meddig, kik es mikor nem jelennek mar meg a statisztikaban? Mekkora lenne a tenyleges munkanelküli adat, ha pl. a nemet modszer szerint szamolnak??? Munkanelküli az, aki havi NETTO 450 euronal kevesebbet keres, ill. kevesebb, mint havi 40 orat dolgozik. Es meg 1 adat: A minimaloraber közel 3500 ft. Ezert leeht majdnem 70 deka szeletetlt Pick teliszalamit venni... Na akkor most hasonlitgsd a statisztikat!
nezelodo
Rendes dolog, hogy a saját, korábban nem létező, vagy megemelt adóikat, járulékaikat csökkentik, a nép pedig boldog révületben örvendezik. Szóval ügyes!
Gazella
@nezelodo: de csak a narancsszemúveges boldog...révületben...
csak úgy....
@verőce21: "aki eztet elhiszi az szamarabb egy lónál"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.