Az előrejelzés szerint ma a napi csapadék mennyisége területi átlagban, a délnyugati, nyugati megyékben 20 mm felett, a Dráva mentén néhol 30 mm felett alakulhat.

Érkezik az ítéletidő – szinte az egész országra riasztást adtak ki
Kép:Pixabay

Kisebb körzetekben akár 30 mm-t jóval meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet éjfélig. Az északkeleti szél időnként viharossá fokozódhat, ezért 17 megyére riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat:

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád- Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém és Zala megyében.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzésében azt írja, ma napközben a Dunakanyar, a Dunántúli-középhegység területén és az Alföld keleti, valamint déli részein fordulhat elő zivatar, késő délután, estefelé intenzív zivatar is kipattanhat szélerősödéssel, apró szemű jégesővel, felhőszakadással.

A hirtelen lezúduló csapadékmennyiség általában 20-25 mm felett alakulhat, de erőteljesebb gócokban akár a 30, 40 mm-t is meghaladhatja.

Forrás:OMSZ
Címlapkép:Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

home office
Érkezik az ítéletidő – az egész világra riasztást adtak ki (valahol a Bibliában - pl. Ezékiel, Dániel, Jelenések könyvét ajánlanám első körben)

www.youtube.com/watch?v=7A8yTp3THWI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.