A romákkal és a melegekkel szemben miért kell oly' buzgón alkalmazni a pozitív diszkriminációt a többség akarata ellenére? A többszörösen megalázott, magyarságát még mindig őrző magyarokkal szemben pedig miért az elszigetelésre buzdítanak?

Forrás: durva.blog.hu
Feltöltő: AdamT
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nanena
Azért én nem keverném ezeket a dolgokat. Sokan ésszerűségi alapon szavaztak nemmel. Főleg, mert féltek, hogy az igen plusszköltséget jelentene nekünk. Így is van elég. S azt sem tudom mi lenne az eredménye, ha arról tartanánk népszavazást, ki lehet állampolgár és ki nem. Sokan megbuknának ezen a próbán.
AdamT
1. Nem kapott volna automatikusan mindenki kettős állampolgárságtot, CSAK azok, akik ezt kérik.

2. Az 1-es pont ma is így van, csakhogy semmilyen pozitív diszkriminációt nem használunk azokkal szemben, akik igazolni tudják valahogy magyarságukat.

Tehát a procedurális részét könnyíthettük volna az állampolgárrá válásnak, de ehelyett azt mondtuk, hogy semmilyen eljárási kedvezmény nem kapnak azokkal szemben, akik semmit nem tudnak Magyarországról.
menasagh
Tudni kell, hogy akinek a nevében elindult az igény, azok Magyar állampolgárok voltak, amitől megkérdezésük, beleegyezésük nélkül fosztotta meg a Román hatalom. Ők nem szívességet kértek, hanem az ősi jussot szerették volna visszakapni. Az akkori gyalázatos döntés sokakban átértékelte a magyar-, az anyaországhoz fűzött vonzalmat. Nagyon sok, bizonyos okok miatt menekülni kényszerült ember megtarthatta állampolgárságát, csak a székelytől vonták meg, akinek egyetlen bűne a hűség volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.