Két férfi 2020. június 2. és június 20. között több budapesti dohányboltból lopott úgy, hogy az üzletek hátsó falát megbontotta, majd azon keresztül különböző árukat, dohánytermékeket vitt el.

Megrögzött falbontó trafiktolvajokat kapcsolt le a rendőrség – videó

Fotó: pixabay.com

A hatodik bűncselekmény elkövetésénél, 2020. június 29-én a rendőrök tetten érték és elfogták az akkor 56 éves B. Lászlót és társát, a 19 éves B. Károlyt egy zuglói dohányboltnál – írják a rendőrség honlapján.

A két férfi a XIV. kerületi dohánybolt falát megbontotta, majd az ellopott árut autójuk csomagtartójába tette. A rendőrök az autóban az ellopott termékeken kívül megtalálták a bűncselekmény elkövetésénél használt eszközöket, szerszámokat, illetve a jármű alatt az elkövetők eldobott kesztyűit is.

A gyanú szerint a két budapesti férfi a kevesebb mint egy hónap alatt elkövetett hat bűncselekmény során közel 3,5 millió forint értékben lopott dohánytermékeket, cigarettát, árukat és váltópénzt.

Az elkövetők újpesti, óbudai, rákospalotai és zuglói dohányboltból is loptak, illetve volt, ahova másodszorra is visszamentek.

A bűnszövetségben elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.​

Forrás: police.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.