Az Index Kibeszélő című műsorának vendége Karácsony Gergely volt, ahol többek között beszéltek Fudan egyetem budapesti campus tervének problémájáról, miniszterelnök-jelöltségről, és arról is, hogy milyen kitüntetést adna Orbán Viktornak, ha megválasztanák miniszterelnöknek – írja az Index.hu.

Karácsony Gergely: "Orbán Viktor eljátszotta mindannyiunk bizalmát, kormányzati teljesítményét, csak a családja vagyonosodásából lehet lemérni"
Fotó:MTI/Mónus Márton

Az angol tudásával kapcsolatos kérdésre úgy reagált:

Nyilván ez a haza egyik legfontosabb ügye, hogy nekem milyen típusú nyelvvizsgám van, és az mikortól datálódik. Nyilván minden fideszes politikus tökéletesen beszél angolul, és csak én maradtam le ebben a versenyben. Nem akarom ezt elironizálni, kezeljük ezt a helyén

- fogalmazott.

A Fudan Egyetem ügyére kitérve elmondta:

már kész van az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek által írt, a kínai kormánynak küldendő levél, jelenleg a kínai fordításon dolgoznak.

Karácsony Gergely kiemelte, egy olyan ügyről van szó,

ami „sem Magyarországnak, sem Kínának nem különösebben az érdeke”.

Arról is beszélt:

Magyarországnak nem jó az, hogy kompország, hanem az lenne a jó, ha lezárulna az a történelmi vívódás, hogy a Nyugat és a Kelet között vagyunk, és hazánk mint komphajó kiköt a nyugati parton.

Karácsony Gergely szerint

nagy hazaszeretetnek kell lennie abban, aki elindul a miniszterelnök-jelöltségért, és ez benne megvan. 

Nem volt kőbe vésve, hogy a szándéka kudarcra van ítélve, de végső soron a kormány egy másik stratégia mellett kötelezte el magát, hogy nekik ki kell törni a nyakukat.

Azt reméltem, hogy lehet más a Fidesz

- fogalmazott. Ha másképp álltak volna a fővároshoz, akkor nem lett volna hozzá erkölcsi indoka, hogy a kormányt le akarja váltani vagy ebben zászlóvivő legyen.

Most már arra nincs erkölcsi indokom, hogy ezzel a kormánnyal szemben ne mondjam azt, hogy amit tudok, megteszek azért, hogy leváltsuk

- jelentette ki Karácsony Gergely.

Arra kérdésre, hogy milyen kitüntetést adna Orbán Viktornak, ha megválasztanák miniszterelnöknek, Karácsony Gergely azt mondta:

a következő kormánytól nem fog kitüntetést kapni, hanem végig kell majd nézni, hogyan lettek a családtagjai milliárdosok.

Azt is kihangsúlyozta:

Ennek a kormánynak a feje eljátszotta mindannyiunk bizalmát, a kormányzati teljesítményét, csak a családtagjainak a vagyonosodásából lehet igazából lemérni.

A teljes videó az Index.hu oldalán tekinthető meg.

Forrás:Index.hu
Címlapkép:MTI/Mónus Márton

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Gergely! Ne beszélj mellé! Elkaptad már Tarlósék frakkját, ahogy a választási kampányban megígérted?
Nem? Oszt miért nem?
Zuglóban Rapcsák megúszta azt a sok bűncselekményt, amit elkövetett és te megígérted, hogy elszámoltatod?
Nem? Miért nem?
Felszámoltad és a bűnözőket feljelentetted az MSZP-Fidesz Zuglói parkolási és egyéb mutyija után?
Nem? Akkor mi a fenét ígérgetsz, ha soha nem tartod be?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TASzSz
Mindannyiunk?! Más nevében miért beszélsz?! Ki vagy te?! Egyetemi tanársegéd / adjunktus? Menj oda vissza észt osztani, feltéve, ha még vevők rá!
Pipás
@verőce21: Tudásközpont? Igazi eufemizmus a mutyira, a hazaárulásra, a magyar érdekek háttérbeszorítására. Nagyon rossz napod lehetet, ha ilyen hülyeséggel traktálod az olvasnitudó embereket.
Pipás
Hajrá Karácsony! El kell zavarni az élősködő, hazaáruló tolvajokat.
ómió
Majd, ha még gondolkodni is képes leszel, többet is megláthatsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.