Hamarosan fogadja a vendégeket a Grand Hotel Esztergom, amely Hernádi Zsolt Mol-vezérérdekeltsége számol be róla az mfor.hu.

Közpénz-milliárdokból építette luxusszállodáját, hamarosan nyit a MOL-vezér új szállodája

Az első olyan luxusszálloda lesz, amely építési költségeinek jelentős részét a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által a Kisfaludy-pályázatokon kiosztott, vissza nem térítendő közpénz-milliárdok fedezték.

2021 nyarán nyitja kapuit a 4 csillagos konferencia és wellness szálloda Esztergom szívében, a Prímás-szigeten, festői környezetben. A lobbyba érkezve grandiózus terek, kifinomult, modern design fogadja a vendégeket. 126 igényesen berendezett szobát és 23 tágas luxus lakosztályt kínál 4 szinten, némelyikből csodás panoráma nyílik az esztergomi bazilikára.

- szól a pazar szálloda bemutatkozása.

A foglalási rendszer szerint július 1-től lehet pihenni a hotelben, amely exkluzív nyitási ajánlatokkal várja a vendégeket. 

A 2,8 milliárd forintos támogatást a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. kapta az MTÜ-től. A Solva Property konkrétan a Solva Magántőkealap tulajdonában van, ami a Gran Private Equity Zrt. által kezelt magántőkealap.

A Gran Private Equity pedig Hernádi Zsolt többségi érdekeltsége, a cég tavaly 310 millió forintos forgalom mellett 149 millió forintos nyereséggel zárt, amit a tulajdonosok számára osztalék formájában ki is fizetnek.

A MOL-vezér elmondása szerint azért vágott bele az építkezésbe, mert úgy számolt, ha a saját tőkéjét kiegészíti az állami támogatással, akkor a kettő együtt elég ahhoz, hogy a szállodát befejezzék.

Az ország egyik legnagyobb adófizetője vagyok, de ez nyilvánvalóan mindannyiunk pénze. Ennek a pályázatnak minden egyes eleme transzparens volt. Elméletileg bárkipályázhatott

- fogalmazott az interjúban Hernádi Zsolt.

Forrás:mfor.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És a bevétel is előre garantált. A tulajdonos pártkötődése erre garancia.
Ha kevés lenne a vendég, akkor majd lesz konferencia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.