Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője, akit a múlt héten előadóként meghívott az amerikai Kongresszus, az mondja, hogy a kormány először keres egy ellenfelet, akitől azután megvédheti az országot, legalábbis a hatalom ez utóbbit hirdeti magáról írja a hvg.hu.

A Guardian szerint már a magyar osztálytermekben folyik a harc az „LMBTQ-ideológia" ellen

A szakértő szerint a homofób jogszabály mögött tudatos és ördögi stratégia húzódik meg. Célja, hogy elterelje a figyelmet arról, milyen hiányosságok jelentkeztek a járvány elleni harcban. Egyben előcsapás a keménynek ígérkező választás előtt, ugyanakkor kijelöli, hol van a határ Soros és Brüsszel erkölcstelen imperializmusa számára, a magyar „értékek védelmében”.

A magyar parlament törvényt fogadott el, amely megtiltja, hogy melegek szerepeljenek az iskolai tananyagokban vagy a 18 éven aluliaknak szóló tévéműsorokban, miközben Orbán Viktor kormánypártja fokozta az LMBT-jogok elleni kampányát.

- ezzel kezdi cikkét a Guardian.

Ily módon a magyar szabályozás koppintja azt, amit Putyin 9 éve bevezetett, miután egyre nagyobb lett a városi lakosság ellenállása, amikor az elnök bejelentette, hogy harmadszor is megpályázza az elnökséget. De példát vesz arról a stratégiáról is, amit a PiS tavaly az államfő választás előtt vetett be az „LMBT-ideológia” ellen. Az egész forgatókönyvét azonban Amerikában dolgozta ki Anita Bryant, amikor 1977-ben Floridában megindította hadjáratát „Mentsük meg gyerekeinket” jelszóval.

A Guardian szerint a törvény azt is jelenti, hogy csak a hivatalos nyilvántartásban szereplő személyek és szervezetek tarthatnak szexuális felvilágosító órákat az iskolákban.

Ez az intézkedés a "kétes szakmai hátterű szervezeteket veszi célba... amelyeket gyakran bizonyos szexuális orientációk képviseletére hoznak létre" 

- tette hozzá a lap.

Forrás: HVG.hu

Fotó: Amnesty International

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Idióta bagázs! Semmilyen harc nem folyik: ez az iskolákban eddig sem volt téma, ezután se legyen!
ómió
Bődületesebb hazugság nem volt kéznél Guardianéknál?
Nessy
@vacsi: Valóban, eddig nem fújta fel egyetlen kormány sem ezt a témát! Most elfogadtak egy buta törvényt, ami pont azt a korosztályt nem védi, nem világosítja fel a pedofíliáról, ami az eredeti cél volt, hanem egy teljesen más irányba ment el. Itt nincs szó a gyerekekről, Viszont lelkesen buziznak a felnőttek, hogy ha eddig nem érdekelte a gyerekeket, akkor most tájékozódjanak a neten, az iskolatársaktól, a haveroktól.
Sokuknak nem mondták el anno a szülők a két téma közti különbséget, azért mossa egybe még a törvényalkotó is!
vacsi
@Nessy: Én nem hogy gyerekkoromban, de még fiatalként sem hallottam ilyesmiről - bár igaz, féltettek a "cukros bácsik"-tól, persze, fogalmam sem volt, kik azok
Nessy
@vacsi: Akkor te sem vagy ifjú, velem együtt. :-))) Egész jól felnőttünk enélkül a hiszti nélkül! Én valóban 18 éves korom után, az eü. képzőben tanultam erről a témáról részletesen. A pedofíliáról viszont időben felvilágosított édesanyám, lévén egészségügyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.