Uniós rendelkezések, eltérő határidők.

Az Infostart a Miniszterelnökségre hivatakozva arról számolt be, hogy a veszélyhelyzetek alatt lejárt, illetve lejáró okmányok meghosszabbítására vonatkozó szabályozás lépett életbe júliustól, de az uniós rendelkezések értelmében a jogosítványokra eltérő határidők vonatkoznak.

Tíz hónappal tovább érvényes a június végéig lejárt jogosítvány

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az új rendelet értelmében a 2020. szeptember 1. és 2021. június 30. között lejárt okmányon szereplő lejárati dátumhoz képest tövábbi tíz hónapig érvényes a jogosítvány. Az új lejárati dátumot nem kell feltüntetni az okmányon, vagyis ezzel nincs semmi további teendő.

„Az összes többi lejáró okmányra a magyar törvényi rendelkezések vonatkoznak, melyek értelmében a 2020. március 11. és 2020. július 3. között fennállt, valamint a 2020. november 4-től fennálló veszélyhelyzetek idején lejárt, illetve lejáró okmányok – ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is – a veszélyhelyzet megszüntetésének napját követően 120 napig maradnak érvényesek"

- olvasható a cikkben, amely szerint kivételt képez a veszélyhelyzet idején lejárt diákigazolvány, amely 2021. október 31-ig érvényes mégis.

Forrás: infostart.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.