Pénz, paripa és fegyver helyett beruházások, biztonság és a piacok bővítése szükséges.

Az Európai Uniónak a következő hat hónapban súlyos kérdésekkel kell szembenéznie, de szerencse, hogy ebben az időszakban éppen Szlovénia adja az EU tanácsának elnökségét – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a szlovéniai Ljubljanában, a visegrádi országok és Szlovénia csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón az MTI híre szerint.

Elmondta Orbán, mi kell a magyar gazdaság beindításához

Orbán Viktor magyar, Eduard Heger szlovák, Andrej Babis cseh és Janez Jansa szlovén miniszterelnök a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökeinek és a szlovén kormányfő csúcsértekezletén Ljubljanában, a Nemzeti Galériában 2021. július 9-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyar kormányfő meggyőződése szerint a legfontosabb ügy a gazdaság újraindítása. Ehhez szerinte három dolog kell: beruházások, a biztonság és a piacok bővítése.

Orbán Viktor hangsúlyozta: beruházások akkor lesznek, ha nem emelik az adókat, ezeket inkább csökkenteni kell. Hozzátette: biztonság akkor lesz, ha a bevándorlás és a migráció kérdésében továbbra is egységesen képviseljük határozott álláspontunkat, amely semmilyen szétosztási kvótát nem támogat.

Kiemelte: szükség van a piacok bővítésére, ez pedig akkor lehetséges, ha a nyugat-balkáni országokat minél hamarabb felveszik az Európai Unióba, és ezzel az Európai Unió erejét növeljük.

"Magyarország a következő hónapokban mindent meg fog tenni, támogatni fogja a szlovén elnökséget, hogy az sikeres legyen" – jelentette ki.

Forrás: mti.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
Tedd vissza amit elloptatok és beindul magától ennyi kell.
istván irén
Hogy ez milyen kurva ki baszott okos nélküle már össze omlott volna a világ gazdasága, de jó hogy vagy nekünk /irónia/
ómió
És a népzsebi nem volt közte? Ja, azt majd az efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.