Megkezdődött a budapesti Blaha Lujza tér átépítése hétfőn; 10-12 hétig komolyabb forgalomkorlátozásra kell számítani a csomópontban – írja az MTI.

Mostantól 10-12 hétre felfordul a főváros – Ma elkezdődött a Blaha felújítása – fotók
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A főpolgármester a tér már elkerített belső részén tartott sajtótájékoztatón azt mondta: régóta várt munka kezdődött meg, hiszen a Blaha Lujza tér Budapest egyik legforgalmasabb közterülete, amely mégis a főváros "szégyene" volt az elmúlt évtizedekben.

A várhatóan 2022 végén befejeződő átépítés célja, hogy a Blaha Lujza tér Budapest büszkesége lehessen. A téren növelik a zöldfelületet és akadálymentesítik a közlekedést

– mutatott rá Karácsony Gergely.

Mostantól 10-12 hétre felfordul a főváros – Ma elkezdődött a Blaha felújítása – fotók
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A felújítás első ütemében az aluljárót felülről újraszigetelik, emiatt a Rákóczi úton és a Nagykörúton is irányonként egy-egy forgalmi sávot lezártak. A forgalomkorlátozás várhatóan 10-12 hétig tart.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ha jók a tervek, A/1 minőségű az összes építőanyag, kiváló az új szigetelőanyag, még kiválóbb a művezetés, akkor ez az egész flottul fog menni...

A művezetés és a műszaki ellenőr az egyik fontos elem...ha ők gyengék, akkor baszhattyák az egészet.
rokker33
Köszönjük szépen.Először a lánchíd aztán a blaha meg az idétlen felfestett bicikli utak. Komolyan teljesen szétbaszta a várost !2 évig semmi nem csinált most meg mindent egyszerre akar megoldani. Nah ő legyen a miniszterelnök? Szerintem szar!
ómió
"Felfordul"? De, hisz' pár éve egyéb se megy!
rokker33
@ómió: Ne haragudj, de karigeri 2 évig jóformán semmit sem csinált Budapesten. Jah az utakra bicikli sávot festett, hogy ezzel is csak a bicikliseket segítse. Az autósok meg már 2 éve szidják a szegény anyját :( :( A lánchíd felújítása után is ráért volna belevágni ,mert van még ideje. Miniszterelnök úgysem lesz belőle ;) Szerintem...
ómió
@rokker33: Ebben - a történteket látva - muszáj egyetértenem veled.
Nessy
Azt hiszem, van akinek az Isten sem tud a kedvére tenni. Évek óta húzták a Lánchíd, a Blaha felújítását. Aztán a pandémia közepén, amikor állt a gazdaság, elkezdődött a szöveg, hogy Karácsony nem csinál semmit ezzel a két dologgal. Most elkezdődött a felújítás, amit minden épeszű ember tud, hogy felfordulással jár, most az a probléma.
Apropó! Arról mi a véleményük, hogy a már átadott Duna híd átadás utáni ismételt lezárása miatt 40 - 50 perccel hosszabb a menetidő, immáron évek óta? Igaz ez kormányzati beruházás, ezt nem illik szidni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.