Egyre több váratlan haláleset történik az idős lakosság körében Óbudán. A jelenséget elkezdték összekötni a korábban megköttetett eltartási szerződésekkel – írja a 24.hu.

Eltartási szerződések nyomán bekövetkező rejtélyes halálesetek – Mi történik Óbudán?
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Több Vörösvári úti lépcsőházba is kikerült a következő üzenet:

Figyelem! A környéken jól ismert személyek eltartási szerződés keretében pénzt ajánlanak idős lakóinknak, majd az érintett idős lakók 1-2 héten belül gyanús körülmények között elhaláloznak! Kérjük vigyázzanak, hogy kivel kötnek ilyen szerződést!

Emögött az Óbudai 5. számú Lakásszövetkezet elnöke, Tilly László áll. A férfi azután szánta rá magát a lépésre, hogy a környéken gyanús halálesetek borzolják a kedélyeket. Az ügyről beszámoló telex.hu azt írja, ezek mindegyike ugyanabban a III. kerületi panelházban következett be.

Már korábban is lehetett hallani olyan történeteket a környékről, amikor idős egyedülálló személyek nem sokkal azután haláloztak el, hogy eltartási szerződést kötöttek – írja a 24.hu. Ezekben az esetekben többnyire nem hagyományos eltartási szerződésről van szó, hanem olyan adásvételiről, aminek értelmében az idős tulajdonos haláláig tartó haszonélvezeti joggal rendelkezik.

Egy esetleges haláleset után viszont az ingatlanban található ingóságokat, bútorokat, ékszereket is megörökli az, aki megvásárolta a tulajdonjogot.

Tilly szerint a megállapodásokat nem mindig ugyanaz a személy kötötte meg az érintettekkel, de szerinte minden esetben ugyanarról a körről van szó. Az ebben a formában „dolgozók” 40 milliós értékű lakásnál 8-10 millió forintnyi vételárat utalnak át, majd két-három nap múlva felhívják az idős embereket, és mondvacsinált okokkal kivetetik velük a pénzt a bankból, mindezt azért, hogy az a lakásban legyen, hiszen minden, ami ott van, az a szerződő felet illeti a halál után.

Aztán nem tudjuk, mi történik, de három-nyolc hét múlva a szomszédok szagokat éreznek, a lakást feltörik és megtalálják bent a holttestet. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség közölte, egy konkrét esetben vizsgálódnak, ahol egy haláleset után hirtelen új tulajdonos jelent meg a színen.

Forrás: 24.hu, telex.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.