Hiába haladnak az országok az oltási programokkal, a delta variáns az egész kontinesen terjedni kezdett. 

Ismét berobbanni látszik a koronavírus Európában – Itthon is nő a fertőzöttek számra
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Július közepéig csillapodni látszott a járvány, de a fertőzés terjedését jellemező R-érték két hete ismét 1 fölött van; ez annyit jelent, hogy két hete egyre többen fertőződnek meg az új koronavírussal – adta hírül a blikk.hu. A gyors növekedés mögött többek között a delta variáns terjedése áll, ami már egész Európában jelen van. A fertőzöttek aránya főleg a 15-24 éves korosztály körében nőtt, ahol az elmúlt négy hétben a bejelentett esetek ötszörös növekedését regisztrálták.

A szegedi Avidin Kft. adatait a Népszava cikke tette közzé, eszerint míg júniusban és július elején igen alacsony esetszámot – napi 1-2 új, delta-vírussal fertőzöttet – mértek, a múlt héten már napi 10-15 koronavírusos esetet találtak. Volt olyan nap, hogy Veszprém megyében 10, Pest megyében 6 delta vírus okozta pozitív eset volt.

Mindeközben a koronavirus.gov.hu által közzétett összestett hétvége adatok szerint újabb 161 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – ezek közül nem feltétlenül mindegyik a delta variánshoz köthető. Pozitív eredmény viszont, hogy nincs újabb halálos áldozata a koronavírus-járványnak.

Jelenleg a kórházban 55 koronavírusos beteget ápolnak, közülük kilencen vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma pedig 33 394-re csökkent – írja az MTI. 

Forrás: blikk.hu, Népszava, MTI
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.