A rendőrség által bevezetésre kerülő pontrendszerrel a szabályosan közlekedőket értékelik – adta hírül a hvg.hu.

Figyelem! Újfajta közlekedési pontrendszer jön
Fotó: Unsplash

20 éves a Közúti közlekedési előéleti, azaz  büntetőpontrendszer, amelyben a különböző szabálysértésekért a jogszabályban meghatározott számú pont jár. Eszerint 18 pont elérése után ideiglenesen bevonják a jogosítványt. Ennek ellenpólusaként hamarosan – várhatóan augusztus elején – elstartol az OBBPoint nevű alkalmazás, amelynek használói akkor kapnak pontokat, ha szabályosan közlekednek – írja a hvg.hu.

A kozlekedesbiztonsag.kti.hu szerint a rendőrség applikációja folyamatosan figyeli azoknak a járműveknek a sebességét, amelyekben bekapcsolták az OBBPoint-ot, és ha a vizsgált szakaszon a sofőr nem lépte túl a sebességhatárt, megkapja a jutalompontjait, amelyeket később be lehet váltani kedvezményekre, vagy ajándékokra.

Berzai Zsolt alezredes ORFK-OBB titkára alapján azt írják a Közlekedéstudományi Intézet oldalán megjelent cikkben, hogy az applikáció és maga a rendszer nem alkalmas arra, hogy ennek alapján bírságolják meg azokat, akik esetleg nem tartották be a sebességhatárokat. Az applikáció nincs az autóhoz kötve és bármikor kikapcsolható. 

Forrás: hvg.hu, kozlekedesbiztonsag.kti.hu 
Fotó: Unsplash

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ez egy újabb megosztása az autós-társadalomnak...

Örök probléma, hogy a büntetésről az dönt, aki íróasztalnál ülve, vagy az út szélén álló rendőautóból nézelődve nem a megbüntetett autó volánjánál ült, tehát nem láthatta tűpontosan a szitut. Valamennyien tudjuk, hogy vezetés közben még a jobboldalon ülő jogosítvánnyal rendelkező sem ugyanazt, ugyanúgy látja, mint a sofőr...hát még a fa mögötti rendőr...

Percemberkék dáridója elé nézünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.