Mindkét ellenzéki politikus válaszolt Deutsch Tamás mai videójára, amelyben azt ígérte, a Fidesz az OLAF-hoz fog fordulni Cseh Katalin ügyében – szúrta ki az inforstart.hu.

Nem hagyják magukat: Cseh Katalin és Hadházy Ákos is beleállt Deutsch vádaskodásába
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Deutsch Tamás ma jelentette be, hogy a Fidesz Cseh Katalin és céghálója ügyében az OLAF-hoz fordul. A Momentum EP-képviselője közleményt adott ki az ügyben.

Van abban valami megmosolyogtató, amikor a Fidesz emleget OLAF-vizsgálatot, már csak azért is, mert az elmúlt években pont a Fidesz volt az, aki mindent megtett, hogy ellehetetlenítse az uniós ellenőrzéseket. De legalább most beszélhetnek a fideszesek az OLAF munkatársaival Tiborcz Istvánról, az Elios-ügyről és a többi, kormányközeli visszaélésről

– olvasható a közleményben.

Mindenki tudja, miért támad most a Fidesz és propagandamédiája. Azért, mert elértük, hogy mostantól nem tudnak nyakló nélkül lopni az uniós forrásokból. Ez fáj nekik, ezért kezdtek minden alapot nélkülöző lejáratási kísérletbe.

Ebben az országban pontosan ismert mindenki előtt, hogy kik lettek milliárdosok EU-s pénzek lenyúlásából – és ez nem én vagyok, hanem Mészáros Lőrinc és társai. Természetesen állok minden vizsgálat elé, hiszen pontosan tudom: a propaganda vádjai minden alapot nélkülöznek. 

– írja Cseh. 

De nemcsak ő reagált Deutsch szavaira, hanem Hadházy is, ami nem meglepő, miután az egész videó egy „Hová tűnt Hadházy Ákos?” felkiáltással kezdődik. A független képviselő egy Facebook-posztban írta le a véleményét.

Az ügyben felvettem a kapcsolatot a képviselőnővel, aki az általa korábban vezetett cég képviselőivel is összekapcsolt. Nagy megelégedésemre nem azt mondták, mint Müller Cecília, hogy a járvány miatt majd 90 nap múlva írásban válaszolnak. Ellenkezőleg: sok kérdésemre azonnal válaszoltak illetve részletes kérdéseimre rövidesen válaszolni fognak, és az általam kért dokumentumokat meg fogják küldeni

– írja Facebook-posztjában.

Szerinte jól teszi a Fidesz, hogy az OLAF-hoz (Európai Csalás Elleni Hivatalhoz) fordul, de megtehetné abban a 200 ügyben is, amit ő tárt föl. Majd arra figyelmeztet, hogy a kormánypárt akkor nem tartotta kompetens szervezetnek az OLAF-ot, amikor az Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István ügyében járt el – írja az infostart.hu.

Nagyon remélem, ha önök szerint itt valóban hatalmas csalás történt, akkor bűnbánóan lemond Varga miniszter, akinek irányítása alatt áll az EU-pénzek elköltését ellenőrző EUTAF (Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság ) és Palkovics miniszter, aki az innovációs pénzek felhasználásának felelőse. Hiszen ebben az esetben – a mese szerint – egy álarcos idegen találta meg a nagy bűnt, nem pedig a kormány sok-sok ezer fős ellenőrző hatósága. Egy miniszternek pedig felelősséget kell vállalnia az apparátus ekkora hibáiért.

– írja.

Forrás: infostart.hu
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A fidess az olaf-hoz fordul. Ez a hónap vicce.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
Deutsch pusztán azt mondta el, amit mindeni tud! Ezek a fos liberálisok egy hazátlan, mocskos, ellenséges és tolvaj csürhe!
ómió
@Shikari: Az a fajta, amelyik EU-s pénzre pályázik és nyer, a hazai olimpia megrendezését támogatandó, miközben két lábbal gáncsolja magát az olimpiát! A "bolsevik etika" szerint!
Sámannus
Tumpika a szaros gatyájában feszít amit fordítva húzott magára. DDDD(Csattog a farkam a röhögéstől)
durbincs
@Aki Én: Mert maga itt a legélessebb kőbunkó ?az agyi 0-la ? Azzal a meg-örökölt 25IQ-25IQ-val ? de azért csakbecsápolt? @tudode: bányatársa ? színes vidóritó-piruláiból pár marokkal ? nem ? mint@solidedge: @simmering73: @csak húgy...: ?
Dr. Proktor
ómió, dzrboncs és Shikari kollégák! Vegyétek már le a szemellenzőt, az a lovaknak jobban áll... :-)
durbincs
@Dr. Proktor: aki @Emmersson71: Mert maga csak a ló szerszámát kívánja ? Bezzeg - Tahó ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.