Jól jártak néhányan. 

A HVG írta meg, hogy ezúttal olyan pénzeket osztott a kormány, amelyek benne voltak a költségvetésben, de nem voltak megcímezve vagy eredetileg másra szánták a Gazdaság-újraindítási Alapban, a Központi Maradványelszámolási Alapban, a Miniszterelnöki Kormányiroda rendkívüli kormányzati intézkedésekre félretett keretében és az állami cégek beruházásokra tervezett rubrikában. Az átcsoportosított összeg együttesen csaknem 60 milliárd forint.

60 milliárd forintot osztott szét a kormány – ők kapták a pénzt

Fotó: Pixabay

A két legnagyobb új kiadási tétel a hétfő esti kormányhatározatok szerint a „nagyvállalati beruházási támogatások” 25 milliárd forinttal és az egyházi működési, program és fejlesztési támogatások „felhalmozási célú kiadások” sora 10 milliárddal. A kormány szóhasználatában az egyházak támogatása is „a gazdaság újraindítását szolgáló előirányzatok” közé tartozik. Emellett egy milliárd körüli vagy fölötti kiutalást kaptak a művészetek és a nem állami – jórészt már alapítványba kiszervezett – egyetemek, valamint az „infokommunikációs tevékenység”.

400 milliót az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek is, főleg beruházásokra.

A Miniszterelnöki Kormányiroda tartalékából elvett 6 milliárdból 5 milliárd a Bethlen Gábor Alapé „nemzetpolitikai célú támogatásokra” (azaz a hatráron túli magyar intézmények, szervezetek számára), egy milliárd pedig a „Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és sportesemény pályázatok, valamint kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatása” sorba.

A kormányzaton belüli átcsoportosítások között egy milliárd forintot elvettek a mezőgazdasági középfokú szakoktatás intézményeitől (a törvényben tervezett 25,5 milliárdból), és csökkentették a Nemzeti Koncessziós Iroda és kis mértékben a Miniszterelnökség költségvetését. Az így felszabaduló összegeket főleg a köznevelés (köznevelési célú humánszolgáltatás és a köznevelés speciális feladatainak támogatása) kapta, de jut 400 millió ismét az ismeretlen tartalmú „kormányzati szakpolitikák – működési célú kiadások” sorra is. Ezen kívül egy külön határozattal plusz 2,5 milliárd forintot utaltak ki a Miniszterelnöki Kormányiroda pénzéből a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a külképviseletek igazgatására (dologi kiadások, beruházások) .

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Persze, a papoknak ismét, a Velencei tóra ebből se.
Csináljanak egy Velence Tó Egyházat és dől a lé.
tudode
Nahát!
.
És a környezetvédő nemzehy pecás nem javasxolta, hogy guberáljanak össze még 10 milliárdot a pocsolyává váló Velencei-tó "megvédése" céljáBÚ, BÁ, BU, aki hallgat mint a sír a nemzet egységének szétrobbantása miatt:
.
---- Drónvideó mutatja meg a kiszáradt Velencei-tavi madárrezervátumot
index.hu/techtud/2021/07/16/velencei-tavi-madarrezervatum-dron-video-nincs-viz/
--------------------------
.
Nap, mint nap bemutatkoznak "erényeikről" az alapítók egoista selejtjei egytől egyig, hogy ki/kik az urak e hazánál!
namihami
Persze, a papoknak ismét, a Velencei tóra ebből se.
Csináljanak egy Velence Tó Egyházat és dől a lé.
Néro
A kormány szóhasználatában az egyházak támogatása is „a gazdaság újraindítását szolgáló előirányzatok” közé tartozik.
Nagyon felment a szentelt víz ára.
csak úgy....
@Néro: vagy a gyóntatás lett drágább..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok