Korábban írtunk már róla, hogy Hollandia kabuli nagykövetségének objektumvédelmét egy magyar érdekeltségű dubaji cég látta el, amelynek 26 magyar alkalmazottja dolgozott az afgán fővárosban – ők most Kabulban rekedtek, és várják a kimenekítést. 

Több mint 26 magyar rekedt Kabulban, ezt válaszolta a Külügyminisztérium az Indexnek
Kép:Facebook

A Külgazdasági és Külügyminisztériumot közben válaszolt az Indexnek az ügyben, íme. 

"Ahogy minden válsághelyzetben lenni szokott, a külföldön rekedt magyar állampolgárok jelentkezése folyamatos, az adatok napról napra változnak. Ezt a jelenséget láttuk tavasszal is, amikor a koronavírus okozta válsághelyzetben kellett repatriálni magyar állampolgárokat a világ minden tájáról. A 26 fős magyar csapat kihozataláról már megállapodtunk egy katonai szövetségesünkkel és folyamatosan nyomon követjük a folyamatot. A 26 fő mellett, időközben további magyar állampolgárok is jelentkeztek a Külügyminisztériumnál. Velük is folyamatos a kapcsolattartás, számukat és kihozataluknak pontos részleteit biztonsági okokra való tekintettel nem hozhatjuk nyilvánosságra"

– írta a Külügyminisztérium az Indexnek küldött válaszlevelében. 

Forrás: Index.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Zselés Petike még azt sem tudta, hogy katonáink vannak a Holland nagykövetségen. Most szállodában vannak de állandó fegyver ropogást hallanak és félnek.
kissé felnőttem
a kisboltba menését is titkosrendőrők vagy testőrők biztositják hasonló szöveggel de UGyanez a fotó bohozatos ám. ja pedró sajnáljunk is??? nincs másik? kép? de focipályád az igen
fergeteg
Bukott idegenlégiós komcsiok fasiszta színekben pompáznak.
Erőt egészséget Kabulban elvtársak.
Majd a "Kabul Rózsaája " kirepül értük. Miniszoknyában,mély dekoltázzsal.
Lepényleső
...tehát a külügynek fogalma sincsen semmiről?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.