Az egykori oktatási miniszter és a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke a legtehetősebb ellenzéki kormányfőjelölt a vagyonnyilatkozata alapján – írja a blikk.hu.

Blikk: Pálinkás József a leggazdagabb ellenzéki miniszterelnök-jelölt – A legszegényebbet is megnevezték
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az előválasztáson indulás egyik feltétele, hogy vagyonnyilatkozatot tegyenek az aspiránsok. Ezek alapján a blikk.hu kiderítette, hogy Pálinkás József a leggazdagabb jelölt. 

A lap szerint Pálinkás pénzének legnagyobb része – 315 millió forint –állampapírban van. Dobrev Klárának, a DK jelöltjének, aki a vagyonnyilatkozatok alapján leggazdagabb politikusnak, Gyurcsány Ferencnek a felesége, ennél lényegesen kevesebb, 200 millió forint a spórolt pénze.

A legszegényebb kormányfőjelölt Fekete-Győr András, akinek nincs semmi megtakarítása a vagyonbevallása szerint, csupán egy 43 négyzetméteres II. kerületi lakás van a nevén. Kiderül viszont, hogy mennyi a pártelnöki fizetése: bruttó 526,5 ezer forintot kap havonta a Momentumtól.

A képviselőjelöltek egy része még a miniszterelnök-jelölteknél is vagyonosabbak. Nekik is ki kellett tölteniük a vagyonnyi­latkozatot. Ebből derül ki, hogy Palotás János, aki a budapesti 13. választókerületben indul az előválasztáson az Új Világ Néppárt jelöltjeként, a legtehetősebb: 500 millió forint megtakarítása van, de nem ő a leggazdagabb, mert Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének még nála is több spórolt pénze van.

Palotásról még azt árulta el a vagyonnyilatkozat, hogy három autója is van, köztük egy veterán Rolls- Royce Phantom, egy 1000 négyzetméteres háza a XVI. kerületben, és Bécsben is van egy kis lakása. Az, hogy Palotás vagyonos ember, nem meglepő, mivel a 90-es évek elején a leggazdagabb magyarok között emlegették a Vállalkozók Országos Szövetségének elnökét.

Forrás: blikk.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Pálinkás és az új világ...én nem felejtek.
rokker33
#Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének még nála is több spórolt pénze van.#Mondjuk ki nyugodtan hogy LOPOTT PÉNZE LOPOTT PÉNZE VAN! 2000 es évek óta megszedte magát, de a többi ellenzéki és kormány tagjai is 30 év alatt megtollasodtak rendesen! Majd nézzük meg Fekete vagyon nyilatkozatát 5 év múlva!Rá se lehet majd ismerni...
Yoda69
Veluk szemben az orszag elso emberenek Don orban victorenak csak 270 ezer forint megtakaritasa van, es egy fel wartburgja ( a masik fele pinter apuje). Hahahahahahaha...
Ezzel szemben az igazsag, hogy fuggetlen protalok 7 milliard dollarra taksaljak orban osszelopkodott vagyonat. Ez annyi penz hogy forintban szinte mar elveszti jelenteset (2 trillio forint), mondjuk ugy hogy orban ebbol a penzbol kb 300 stadiont epithetne maganak.
fűre lépni szabad
Hallottam nyilatkozni Pálinkás Józsefet. Hű, de buta ez az ember! Ő is egy élő példája annak, hogy nem annyit ér az ember, amennyije van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.