A Horthy-korszak egyik szimbólumának számító ereklyevagont több mint háromszáz millió forintból rekonstruálták. Már több mint 30 ezren tekintették meg az Aranyvonatot, amely vasárnap estig várja a látogatókat – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vasárnap az MTI-vel. Mint írták: augusztus 20-án az Alkotmány utcában állították ki a hajdani Aranyvonat egyik rekonstruált vagonját – azt az ereklyeszállító kocsit, amelynek eredetije 1938-ban azért készült, hogy körbevihesse az országban a Szent Jobbot. Az Aranyvonat továbbra is várja a látogatókat. A bizánci stílusban épített, majd felújított vasúti kocsi a Horthy-korszak egyik kiemelt látványosságának számított. Az Aranyvonatot 1938 és 1941 között több alkalommal is országjáró útra küldték a királyi ereklyével, ellátogatott a bécsi döntések után visszacsatolt országrészekbe is. A szerelvény a II. világháború során eltűnt, talán meg is semmisült.

Forrás: magyarnarancs.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
300 milliót fizettek ki. De mennyibe került?
gina
Mindenre van pénz, ennyire hülye a magyar nép,, Ennyire!!!
namihami
@gina: Csupán pl. a Velencei tó lóg még egy darabig ki a sorból. De majd (ha Mészi/Orbán már felvásárolta azt is) az is sorra kerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.