Országos átlagban emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – közölte a koronavirus.gov.hu kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai alapján.

A kormányzati portálon kiemelték: a szennyvíz-eredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma a közeljövőben ismét emelkedni fog.

"Ezért még inkább figyeljünk egymásra!"

- fogalmaztak.

Azt írták: a 33. héten vett szennyvízmintákban a SARS-CoV-2 koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mértekkel.

Jön az a 4. hullám! Országos átlagban emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Forrás: 123rf.com

A vizsgált városok közül erősen emelkedő tendencia jellemző Budapest és Szeged szennyvízmintáiban, de enyhe emelkedés több városban is megfigyelhető. A legutóbbi mérések alapján Budapesten és Szegeden mérsékelt, a többi vizsgált településen alacsony a szennyvizekben mért koronavírus-koncentráció – közölték.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
Október közepe táján jönnek a zárások, a digitális oktatás, maszk, stb. Biztos lehet benne mindenki.
@Rockxy: Ne csináld már...
Béla333
@division: 16.04
Stimmel a dátum, hiszen ha jól tudom, a Selyén Zsóóóóóti féle 70 milliárdos vadászati kiállítás október 14-én fog zárni, addig meg ugye szó sem lehet szigorításról...
Mert nálunk még a vírus is úgy terjed, ahogy a maffia meghatározza...
division
@Béla333: Nem igazából erre gondoltam, hanem józan paraszti ésszel az iskolakezdéstől számítva durván ennyi idő kell a vírus komolyabb terjedéséhez, főleg hogy a sok felelőtlen szülő nem oltatja be a gyerekét. Igazából itt fog majd tudni támadni újra.
Clavigo
@division: Szerencsére a telt házas szaros focimeccseken sem terjed a vírus...aug 20..aztán megint focimeccs,,semjén kiállitása...Jól van ez így..
division
@Clavigo: A gyerekek lesznek a legnagyobb terjesztők, és ahol a családban nincsenek beoltva, ott komoly baj lesz. A másik hogy vége lesz ennek a trópusi időjárásnak is.
Emmersson71
@division: Előtte lesz eukaliptusz ima-gyüli a szoknyás bácsival is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.