Lezárás lezárás hátán lesz szeptember 5. és 12. között a fővárosi belvárosban.

Szeptember 5. és 12. között alaposan felbolydul a közlekedés Budapest belső területein az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényei miatt, ugyanis több helyen sem lehet a lezárások miatt a megszokott módon közlekedni. 

Közlekedés: kerülje el a Hősök terét az Eucharisztikus Kongresszus miatt, máshol is hatalmas lezárások lesznek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lezárások egy része már augusztus 29-én, vasárnap este életbe lépett a Telex cikke szerint, a fő helyszín a Hősök tere és környéke lesz, itt lesz majd a fő program, Ferenc pápa miséje is, de a Kossuth teret és környékét is le fogják zárni. 

A cikk szerint pontos információkat még sem a szervezők, sem a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nem közölt, de a Városliget környéki házak kapujára már lefóliázott A/4-es lapokat függesztettek ki pár információval. Ezek alapján a Telex összerakta, mely környéket lesz tanácsos elkerülni a következő két hétben.

Hősök tere

A Hősök terét szeptember 3-án 20 órától zárják le, de a területen már 24 órával előtte megállási tilalom lép életbe. Behajtási tilalom pedig augusztus 30. 20 órától szeptember 13-án 20 óráig van érvényben a cikk szerint. A lezárt területen hagyott autókat elszállítják.

A Telex.hu térképvázlata

Nyitómise

A nyitómise szeptember 5-én, vasárnap lesz, 12:30-tól kezdődik a beléptetés, 16 órától pedig a misézés. Emiatt behajtási tilalom lesz szeptember 3-án 18 órától szeptember 6-án 6 óráig, de a megállási tilalom már szeptember 2-án este 8 életbe lép. A lezárások a Városligetet, a Dózsa György út, a Hermina út, az Andrássy út, a Délibáb utca, a Benczúr utca, a Rippl Rónai utca, a Munkácsy Mihály utca, a Szondi utca, a Lendvay utca, a Bajza utca és a Kodály körönd megjelölt szakaszait érinti.

A Telex.hu térképvázlata

Zárómise

A záróünnepség a Hősök terén lesz, szeptember 12-én nyílnak mega kapuk a beléptetéshez. Ferenc pápa 10 óra 30 perckor pápamobilon üdvözli az egybegyűlt híveket a cikk szerint, a szentmise 11 órakor kezdődik, előtte showműsor vezeti fel a pápát (2100 tagú ánekkar többek között Tóth Gabi popsztárral lép fel).

A területen a behajtási tilalom szeptember 10-én 18 órától szeptember 13-án 6 óráig tart, előtte 24 órával megállási tilalom lép életbe, az autókat pedig elszállítják a lezárt területről. A lezárások a cikk szerint a következő területeket érintik: Városliget, Dózsa György út, Hermina út, Andrássy út, Szondi utca, Lendvay utca, Délibáb utca, Benczúr utca, Városligeti fasor, Damjanich utca, Peterdy utca, Dembinszky utca, Marek József utca, Rippl-Rónai utca, Munkácsy Mihály utca, Bajza utca, Kodály körönd, Szív utca, Rózsa utca, Izabella utca, Vörösmarty utca, Csengery utca és Eötvös utca megjelölt szakaszai.

A Telex.hu térképvázlata

Kossuth tér

A cikk szerint szeptember 11-én 17 órától kezdődik a Kossuth téren az Erdő Péter bíboros által celebrált szentmise, amelyen jelen lesz és beszédet mond I. Bartolomeosz konstantinápolyi pátriárka is, aki az ortodox egyház szentjévé avatta Szent Istvánt.

A területen a behajtási tilalom szeptember 10-én 20 órától szeptember 12-én 6 óráig tart, a lezárt területen hagyott autókat elszállítják, megállási tilalom 24 órával a behajtási tilalom előtt kezdődik.

A lzárás által érintett terület a következő: Kossuth Lajos tér, Széchenyi rakpart, id. Antall József rakpart, Falk Miksa utca, Balassi Bálint utca, Nádor utca, Vajkay utca, Honvéd utca, Szemere utca, Nagy Ignác utca, Bihari János utca, Alkotmány utca, Kálmán Imre utca, Báthory utca, Kozma Ferenc utca, Hold utca, Vadász utca, Vértanúk tere, Vécsey utca és Balaton utca megjelölt szakaszai.

A Telex.hu térképvázlata

Forrás: telex.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Miért nem Debrecen rendezte meg ezt a gagyi misét?A fideSS úgyis arra tenné a koronát,híszen közelebb van a keleti segghez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.