Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa "A vakcináció útvesztőjében – Minden, amit a 3. oltásról tudni lehet" címmel tartott előadást – írja a 24.hu.

Szlávik elmondta, kinek nem ajánlja semmiképp a harmadik oltást
Fotó: Pixabay

Kifejtette, hogy bár jelenleg nem nő a kórházban kezeltek és az elhunytak száma, a delta variáns aggasztja – a jelenleg globálisan használt oltások közül azonban csak a CoronaVac bukott el a vele szembeni teszten.

Országa válogatja, mikor ajánlják a harmadik oltást

- fejtette ki, és megjegyezte, hogy a fiatalok oltását korábban nem támogatta, de most, a delta variáns megjelenésével már úgy gondolja, hogy meggondolandó a 12 éven felüli fiatalokat is beoltani.

Senki ne érezzen viszont kényszert, ez továbbra sem kötelező

- tette hozzá.

Véleménye szerint, ha ilyen tempóban oltunk, a járvány még legalább 2023-ig eltart majd, de már dolgoznak olyan oltóanyagokon, amelyek minden koronavírus-variáns ellen hatékonyak lehetnek. 

A szakember szerint semmiképpen nem ajánlott harmadik oltás azoknak, akik megkapták korábban a két oltást, és koronavírus-fertőzésen is átestek.

Azt mondta, hogy a fertőzés utáni rásegítő oltás nagyon erős immunitást okoz, de már az is sokat elárul, ha valaki súlyos tünetekkel esett át a betegségen, mivel szerinte a korábbi adatoktól eltérően számít az, hogy valaki mennyire tünetes covidos – van tehát összefüggés a véleménye szerint a betegség súlyossága és a védelem között.

A 24.hu úgy fogalmazott:

Fontos megjegyezni, hogy Szlávik János azért nem ajánlja két oltásra és természetes immunitásra a harmadik oltást, mert felesleges – nem azért, mert veszélyeket rejt magában.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Gondolom a 30 ezer halottnak semmikép sem ajánlja. Bár Papagáj Pitike főorvos külügyér biztos szívesen beszerezne számukra oltóanyagot a szokásos jutalékért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.