Az országban 15 ezren várnak szürkehályog műtétre. Az elmúlt félévben Hódmezővásárhelyen 294, Makón 128 napot kellett várni átlagosan a beavatkozásra, ez ám riasztó várólista. Csak a szikár tények! 2021 májusától 9000-rel nőtt a műtétre várakozók sora, így az országos várólista már 41 ezerre duzzadt, amit a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a harminc százalékos plusz finanszírozással igyekszik csökkenteni.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Mirabilis: És ha a szürke hályog elfed pl.egy kezdődő macula degenerációt, ennyi idő alatt sokat romlik a paciens esélye az eredményes kezelésre. De bármelyik halasztott műtét esetében a hosszú várakozás állapotromláshoz vezethet, esetleg komolyabb beavatkozásra lehet majd szükség..
Nessy
@Mirabilis:Van aki nyertese a rendszernek, van aki hívő lélek, van akinek a pár ezer forintos "ajándék" sokat jelent, mert olyan nehéz helyzetben él! Akinek pénze van, telik magán egészségügyre, akinek nincs, az így járt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.