A kutyásokat arra kérik, a kutyákat a hegyen pórázon vezessék.

A 24.hu cikke szerint a Budavári Önkormányzat osztotta meg a Facebook-oldalán hétfő este, hogy egy fiatal, feltehetően gímszarvas bika tévedt a Gellért-hegyre, emiatt fokozott óvatosságot kérnek mindenkitől, aki a területen kirándul, a kutyatulajdonosokat pedig arra kérték, hogy pórázon vezessék kutyájukat a Gellért-hegyen biztonsági okokból.

Szarvas tévedt a Gellért-hegyre, fokozott óvatosságot kér az önkormányzat

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az önkormányzat a közleményében – amelyhez egy kissé életlen fotót is csatoltak az egyedről – a következőket írta:

"A vadon élő állatok alapvetően tartanak az embertől, a zajosabb, hangosabb parklátogatás alapból arra készteti őket, hogy már időben, kellő távolságra visszahúzódjanak. A vadak általában attól ijednek meg, ha hirtelen felbukkan előttük egy idegen ember vagy ha megkergeti őket egy-egy kutya. Ilyenkor fordulhat elő az az eset, hogy a hirtelen menekülés közben fellökhetik vagy megsebesíthetik az útjukba kerülő személyeket. Ha nagyobb zajjal közeledik az ember és az állat számít a jelenlétére, vagy az állat megpillantásakor kiadunk valamilyen hangot, lehetőséget biztosítunk az állat számára a menekülésre.

Ha mégis szembe találkoznánk vele, ne essünk pánikba: ne közeledjünk az állatok felé, kerüljük a hírtelen mozdulatokat, álljunk meg vagy lassan, hátráljunk ki előlük és várjuk meg amíg szépen elballagnak.

A szeptemberi szarvasbőgés időszakában a hímek tesztoszteronszintje magasabb, agresszívabbak lehetnek, ezért kérjük, hogy biztonsági okokból a kutyákat pórázon sétáltassák a Gellért-hegy területén!"

- olvasható a bejegyzésben.

A Nimród Vadászújság még június 16-án számolt be arról a Facebook-oldalán, hogy egy sérült fiatal gímszarvasbika úszott a Dunában, majd a budai oldalon terelték ki a vízből a vízirendőrök, az állat pedig elszaladt a Tabán irányába.

Forrás: 24.hu, facebook.com/Budavári Önkormányzat

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Kénytelen lesz az Önkormányzat hozzáértő szakemberhez fordulni, mert az ország kéznél levő elsőszámú vadásza, elfoglalt, mert most a mély keresztény hitét éli a nagy nyilvánosság előtt.
nezelodo
Kénytelen lesz az Önkormányzat hozzáértő szakemberhez fordulni, mert az ország kéznél levő elsőszámú vadásza, elfoglalt, mert most a mély keresztény hitét éli a nagy nyilvánosság előtt.
Clavigo
@nezelodo: Na hallod,,,Ez nem "házi állat"..! A mi Dzsozink erre a szarvasra csak a TEK. kíséretében merne " rámenni "...
Aki Én
Na, szerencsétlen.
Kutyát egyébként is csak pórázon lehet sétáltatni.
Nessy
Azért, ami biztos, biztos, Semjént is tartsák pórázon!
nezelodo
@Clavigo: Ne aggódj, már a Somló-hegy lábánál tenyésztik neki százával villanypásztorral és vadhálóval bekerített szép nagy területen, lehet, hogy nem csak a legelőjük zöld, hanem a gazdájuk ikonikus színe is az... Remélem nem téveszti el a távcsöves puskájával, (szép lapos agancsuk van), és az sem zavarja, hogy tenyérnyi krotália van a fülükben, azonosító számmal ellátva. A fákat kivágták a területen, sajna kikötni nem tudják neki, mint egykor a Cinegének...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.