Vitályos Eszter államtitkár szerint a kialakult vita is azt mutatja, hogy nincs egyetértés a fejlesztést illetően a lakosság körében.

A hvg.hu cikke szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniüs fejlesztésekért felelős államtitkára, Vitályos Eszter azt javasolja a kormánynak, hogy ne kezdődjön el a kisoroszi szigetcsúcs tervezett fejlesztése. 

Kisoroszi szigetcsúcs: államtitkár javasolja a kormánynak, hogy ne kezdjenek neki a terület fejlesztésének

A Szentendrei-sziget kisoroszi szigetcsúcsa, háttérben a Visegrád környéki hegyek

Fotó: Google Street View

Erről maga az államtitkár írt a Facebook-oldalán egy bejegyzésben, aki szerint az elmúlt hetekben a fejlesztés körül vita volt a közbeszédben, ő pedig mint fejlesztéspolitikai államtitkár jól tudja, hogy az ilyen projektek

"csakis a lakosság messzemenő belátásával és jóérzésével, támogatásával tudnak zökkenőmentesen végigfutni. A rendezett körülmények kialakítása mindannyiunk érdeke, ahogyan az is, hogy a végeredmény mindnyájunk megelégedésére szolgáljon! Éppen ezért, azt a javaslatot tettem a Kormánynak, hogy ne kezdődjön meg a beruházás"

- írta a bejegyzésben.

A cikk szerint az Átlátszó még augusztus elején írt arról, hogy 373 millió forintos turisztikai fejlesztés indul meg a Szentendrei-sziget északi részén található kisoroszi szigetcsúcson. A tervek között szerepel az utak leaszfaltozása, járdák építése, elektromos mérőhely kialakítása a közművek bevezetése, növénytelepítés, geodéziai mérések, valamint az illemhelyek számának növelése is. 

Egy civil csoport – a Kisoroszi Szigetvédők – petíciót indítottak, amelyben arra kérték Tarnai Richárd Pest megyei kormányhivatali vezetőt, hogy lépjen fel a "természetkárosító nagyberuházás ellen a természetvédelmi törvényen maradéktalan beatrtásával", elkerülve, hogy a hely "természetpusztító turisztikai nagyüzemmé" alakuljon. A terület egy jó része Natura 2000 védettség alatt áll, azonban a szigetcsúcs értékes ártéri erdői egy adminisztrációs hiba miatt kimaradtak a besorolásból, ahogy az a 444 cikkében olvasható.

Forrás: hvg.hu, 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Nem is kell a Kisoroszi Szigetcsúcsot fejleszteni, amikor ott vannak a Dunakanyar települései, Verőcétől-Szőnyig, amelyek több figyelmet érdemelnének...!
ómió
Momentumos "túlsúly' van arrafelé? Alapból azok fúrnak mindent!
Aki Én
@verőce21: Igen, látszik rajtad, hogy nem kapsz elég figyelmet. Ennek megfelelően bármire képes is vagy.
@ómió: Miért volna mégis jó, ha feltúrnák ezt a viszonylag érintetlen részt?
@KisTehen: Tulajdonképpen minden bokrot eltüntethetnénk, nem? Mi a fasznak? Főleg a Szentendrei-sziget vadregényes csúcsára...
verőce21
@Aki Én: 10:59) El is ment az eszed szegénynek rendesen...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.