A legfrissebb információk szerint lehetséges, hogy Páva Zoltán ellenzéki médiatulajdonos Pegasusszal történt megfigyelése összefügg azzal, hogy egy általa vezetett cég dolgozik a Demokratikus Koalíciónak.

Azután rakták rá a kémszoftvert az Ezalényeg-főnök telefonjára, hogy Gyurcsányékkal kötött szerződést

Fotó: pixabay.com

Páva okostelefonját ugyanis március 16-án törték fel az izraeli fejlesztésű kémszoftverrel, pont aznap, amikor a parlament honlapjára felkerültek adatok arról, hogy az EagleEye-Marketing Kft. szerződést kötött a DK parlamenti frakciójával közösségi médiás tanácsadásra – olvasható a Telexen a Direkt36 nyomozóportál cikkében.

A cég részéről a szerződés aláírója Páva Zoltán volt.

A Direkt36 szerdán számolt be arról, hogy a korábban az MSZP-ben politizáló, jelenleg pedig az erősen kormánykritikus Ezalenyeg.hu nevű oldalt kiadó Páva Zoltánt is megfigyelték idén tavasszal az izraeli fejlesztésű, okostelefonok feltörésére alkalmas Pegasus kémszoftverrel. Két nemzetközi kutatócsoport – az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet és a Citizen Lab nevű kanadai labor – biztonsági szakértői is megvizsgálták Páva készülékét, és mindkét vizsgálat arra jutott, hogy a telefonon kimutathatók a Pegasus nyomai.

A vizsgálatok adatai szerint idén március 16. és 24., valamint május 23. és 27. között volt jelen a kémszoftver a készüléken.

Fotó: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Lassan olyan lesz a mi vezetésünk, mint a pletykaéhes öreg néni, aki a szomszédairól mocskos dolgokat híresztel. Amikor megkérdezik tőle, honnan tudja, amit pletykál, természetes egyszerűséggel válaszol: Mert poharat tettem fiam a falra és azzal hallgattam. Szóval a vezérünknek vettünk az adónkból egy nagyon drága poharat, amire ráfestették, hogy Pegazus.
ómió
Soros-csicskáék "megvizsgálták"? Hát, bizony, az, akkor az "efftársi tuti"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.