A Fidesz kommunikációjában megszokott panel lett a brüsszelezés, az elmúlt években, ha valamiért nem a migránsokat, Soros Györgyöt vagy Gyurcsány Ferencet tették felelőssé, ám most az energetikai áremelkedés közbeszólt!

Hiába Brüsszelezik Orbán – hatalmas pofont adhatnak az energiaárak

Az elmúlt napokban világszerte égető problémává vált az energiaárak kérdése, amely messze túlmutat a gazdasági, szakpolitikai kereteken, és számos országban elsőszámú közéleti témává avanzsált.

Elég csak az Egyesült Királyságra gondolni, ahol a sofőrhiánnyal karöltve okozott nagyon komoly felvásárlási pánikot az üzemanyaghiány.

Közben Európa-szerte az agráriumban elkezdték kongatni vészharangot a gázhiány és a magas árak miatt várható műtrágya problémák miatt.

A magyar választópolgárok ugyan ezt egyelőre megússzák, hiszen a lakossági energiaárak rögzítettek, ám, ez sokszázmilliárd forintjába kerülhet az államnak. Tehát ilyen piaci és lakossági árkülönözet aligha lehet fenntartható, miközben a jövő évi parlamenti választások miatt a kormány számára az áremelés nem opció.

Miután globális folyamatokról van szó, így varázsütésre még Orbán Viktor sem tudja a gázárakat letörni, marad tehát a jól bevált bűnbak-keresés. A miniszterelnök először kedden este tolta a felelősséget Brüsszelre, amikor a szlovéniai látogatása kapcsán azt mondta, puskaporos a levegő, aminek az energiaárak emelkedése az elsődleges oka.

Mindenki kritizálta a bizottságot, mondván, hogy az egész zöldprogram, klímaprogram végrehajtására adott előrejelzések az árakra nézve teljes tévedésnek bizonyultak, és ezért ma Európa szenved, mert magas energiaárakat kell fizetni.

Orbán Viktor kedden este úgy folytatta, amit egyébként a szokásos pénteki Kossuth Rádióban történt fellépésekor is elismételt, hogy a lengyelek, a csehek és mi közösen javaslatokat fogunk tenni, hogy hogyan lehetne csökkenteni az energia árát.

Egyidejűleg tiltakozni fogunk minden olyan kísérlet ellen, amely klímavédelmi javaslatnak álcázva akarjak megadóztatni a lakás és háztulajdonosokat, mert Brüsszelben ez az a titkos terv, amelynek az előkészítésén dolgoznak.

A földgázért cserébe tett esetleges engedmények kapcsán egyébként nem csak a lengyeleknek, de számos nyugat-európai országnak – és az Egyesült Államoknak – is lennének problémái.

Ugyanakkor az oroszok éppen pénteken ajánlották fel, hogy elsősorban az Oroszországot Németországgal összekötő vezetékeken át több gázt szállítanának Európába.

A titkos terveket ismerni kellene, de amíg ezeket maga Orbán Viktor, esetleg az Európai Bizottság fel nem tárja, addig látatlanban kijelenthető, hogy a tiltakozásnál sokkal hasznosabb lenne, ha a klímacélokra szánt források egy részét a hazai lakóingatlanok fejlesztésére fordítanák.

A korszerűsítéséről és a kelet-európai helyzetről bővebben az mfor cikkben lehet olvasni!

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Ezt vajon kire fogják kenni mert hogy ők soha semmilyen hibájukat,nem ismerik el az biztos!
ómió
"Nyócévig" az efftársak adták a "hatalmas pofont"! Évente kétszer is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.