A Dunántúlra erősebben érkezik egy hidegfront, gyenge csapadékkal, a Tiszántúlon lehet enyhébb az idő szerdán. Csütörtökön hasonlóan hűvös és szeles idő várható, péntektől azonban némi melegfronti hatással lehet számolni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán nyugat felől megnövekszik a felhőzet, így a legtöbb helyen felhősen indul a nap, de északnyugaton már délelőtt, a Dunántúl többi részén délutánra, míg a Dunától keletre estétől csökken jelentősen a felhőzet. Több helyen számítani lehet gyenge esőre, záporra, a középső megyékben kisebb a csapadék esélye. Délután már csak a keleti megyékben fordulhat elő záporeső. Az északi szél a Dunántúlon és a középső megyékben nagy területen megerősödik, a Dunántúl szélre érzékeny helyein viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz enyhébb az idő. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Erős széllel érkezik a hideg, éjjel már fagyhat is

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szerda éjjel az északkeleti megyékben maradhatnak felhős körzetek, arrafelé további eső, záporeső előfordulhat, másutt túlnyomóan derült idő várható. Az északnyugati szelet mindössze helyenként kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között várható, azonban a szélvédett, kevésbé felhős tájakon gyenge fagy is lehet.

Csütörtökön általában gomolyfelhős időre lehet számítani többórás napsütéssel, de az északkeleti megyékben a nap nagy részében erősen felhős vagy borult lesz az ég, arrafelé eső, zápor előfordulhat. Sok helyütt megélénkül az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 9 és 13 fok között várható, de északkeleten néhol hűvösebb idő valószínű.

Pénteken egy nyugat felől érkező melegfront szakadozott felhőzete hatására általában gyengén vagy közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Hajnalban számítani lehet ködfoltokra. A változó irányú szél jobbára mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a szélvédett tájakon -1, -3 fokot is mérhetnek. A maximum-hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.