A független országgyűlési képviselő a honvédségi luxusjet augusztus végi római útjáról és a közbeiktatott horvátországi megállásokról akart információt megtudni, de ismételten megtagadták tőle ezt, holott országgyűlési képviselőként erre joga lenne.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ismét a Honvédelmi Minisztériumban járt, hogy be tudjon tekinteni a Honvédséghez tartozó luxusrepülőgép római útjának irataiba, amely oda- és visszafele is megállt Horvátországban.

Hadházy elővette a mobilját, egyből eltűntek a honvédelmi minisztériumi dolgozók, a katonák pedig elküldték a képviselőt  - videó

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos/videórészlet

Hadházy gyanúja az, hogy ott vette fel az épp nyaraló Orbán Viktor miniszterelnököt és családtagjait a repülő személyzete, hogy onnan Rómába vigye őket – a kormány a római útról azt állította, hogy az előre le volt szervezve, mert egy katolikus konferenciára igyekezett az amúgy református miniszterelnök és pár családtagja, akiknek az utazását egyébként Orbán fizette elméletileg. (Az ügyről részletesebben a 24.hu és a 444.hu korábbi cikkeit ajánljuk.)

Ennek az útnak (illetve a horvátországi le- és felszállásnak) akar tehát Hadházy már bő másfél hónapja utánajárni, ám ahogy friss Facebook-posztjában írta, ismételten nem sikerült eredményt elérnie. Korábban több mint egy hónapig nem kapott időpontot az iratbetekintésre (a honédelmi miniszter és Németh Szilárd parlamenti államtitkár azt bizonygatta, hogy titok az út), majd ezt megunta és odament a Honvédelmi Minisztériumhoz, ahol közölték vele, hogy 72 órával a látogatása előtt kell jeleznie, hogy jönne. Ezt is megtette, ám a megjelölt időpontban (a szövegkörnyezetből kiderül, hogy kedden) két minisztériumi dolgozó megint azzal fogadta, hogy nem adják ki az információkat. 

ismét csak két cinikus tisztviselő jött le hozzám, akik közölték, hogy akkor sem mutatják meg a papírokat. Ekkor kapcsoltam be a kamerát.

A felvételen jól látszik, hogy a bekapcsolt kamerájú okostelefon láttán a két tisztviselő egyből elkezdi mantrázni, hogy az objektumban tilos a felvétel készítése, majd eltűnnek az előtérből, közben az is látható, ahogy a szolgálatot teljesítő katonai rendészek igyekeznek Hadházyt felszólítani arra, hogy tegye el a telefont és hagyja abba a kamerázát. A minisztérium előtt a képviselő tovább folytatta a videózást, ahol a katonai rendészek ismételten felszólították, hogy ezt hagyja abba, majd megkérték, hogy hagyja el a területet.

A képviselő szerint – írja bejegyzésében – nagyon rosszfelé mutat az, a civil ellenőrzés megszűnésére, hogy a Honvédség megtagadja egy parlamenti képviselőtől az információt. Úgy vélekedett, ez is egy lépés a diktatúra felé vezető úton. Hozzátette, elég nagy ügy, ha egy miniszterelnök a honvédségi repülőn "ugrik át" a családjával egy kis római vakációra, de az ezt övező hallgatás is eléggé sokatmondó, és ezután ténynek lehet venni, hogy 

Orbán a sajátjának gondolja a honvédséget és azok eszközeit is.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás és címlapkép: facebook.com/Hadházy Ákos

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÖRÖS
Ne feledjük! Ő is egykor fideszes volt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Aki Én: igazad van, hát hogy jövök én ezekhez...
SÖRÖS
@Horizont: Ha jól emlékszem @csak úgy...: reakciójára válaszoltam, te meg belebüfögtél! Mégis, mit vársz?!
Horizont
@SÖRÖS: Én írni szoktam!!! Lehet, hogy te csak büfögni tudsz?
Úgy tudom ez egy fórum annak írunk akinek csak akarunk.
Oké, akkor innen szarok a kommentjeidre. Így jó?
SÖRÖS
@Horizont: Jó! Te megkeseredett f*sz!
Horizont
@SÖRÖS: Na azért még egy utolsó. Nő vagyok.
Téged viszont nem nevezlek f* -nak mert túldicsérnélek.
SÖRÖS
@Horizont: Tudom, hogy nő vagy! Azért írtam hogy ... Phallic Woman!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.