A következő hetekben a Fidesz azért fog küzdeni, hogy az Országgyűlés elfogadja az általuk javasolt, úgynevezett három csapás törvényt, a legnagyobb ellenzéki párt szerint ugyanis ennek a jelenlegi törvényekkel szemben valóban lenne visszatartó ereje.

Forrás: boon.hu
Feltöltő: vikingman
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sara
ha már nem lehet halálbüntetést kiróni a több gyilkosságot is
elkövetökre, legalább életük végéig bezárva kellene őket tartani és persze valahogy dolgoztatni hogy ne nekünk kelljen eltartani őket
Zolipapa
Bár jómagam sem tartozom a Fidesz táborához, de egyetértek a "Három csapás" javaslatukkal. Bár legyen szabad megjegyeznem, hogy nem is annyira a várható büntetés súlyossága, hanem sokkal inkább a törvény elé kerülés minél nagyobb arányú biztossága lenne az igazi visszatartó erő. De erre pillanatnyilag sajnos, alig van esély. Ezek a gátlástalan, fajgyűlölő, kegyetlen gyilkosok már Bencze főkapitány szerint is egy illegális, föld alatti szervezet (Magyarok Nyilai?) tagjai, akik egyrészt őrült ügyesen konspirálnak, másrészt igen komoly, de rendkívül ügyesen elrejtett logisztikai háttérrel rendelkeznek. Vagy ha úgy jobban hangzik, akkor egy "ellenrendőrség"-et alkotnak, és művelt, nagy tudású emberek irányítják. Úgyhogy rendőr, hírszerző, vagy NBH-s legyen a talpán, aki egyszer talán elkapja, felszámolja őket. A nyomozó szerveknek érdemes lenne akár külföldről is segítséget kérni, mondjuk az izraeli MOSSZAD-tól. Ha valakik, akkor ők tuti, hogy a nyomukra akadnának, lévén, hogy a MOSSZAD a VILÁG legjobb titkosszolgálata, még az amerikai CIA is elbújhat mellettük, pedig a CIA sem éppen utolsó!
antonka
induljunk el a kályhától. az ami most van, válasz arra az arcátlan, pofátlan, vérlázitó, felháboritó tenyérbemászó kissebbségi viselkedésre. nem mondom hogy jó, de válasz. az emberek megelégelték, hogy vannak népcsoportok, aki mint a pióca élősködnek atöbbin, de még annyi fáradtságot sem vesznek, hogy ezt csendben tegyék, hanem nagy hangon ellenszenves stilusba az arcába köpnek a többségnek. itt a válasz, lehet hogy át kéne gondolni a viselkedést. eddig a többség félt a sötétben kimenni az utcára, akár gyalog akár autóval, mert falkába támadták őket, még a gyerekeket is, elvették a telefonjukat, zsebpénzüket, job ruháikat, sőt a végén még meg is verték őket. legalább most átérzik milyen a félelem, mert eddig ugye ők voltak a nappalok és éjszakák királyai.tudom hogy nem ez a megoldás, de ha nincs más, akkor néhány kalandvágyó ember a saját kezébe vette az igazságszolgáltatást. bár vannak bennem kételyek, mert kivétel nélkül mind olyan ember az áldozat, aki valahogy kilógótt a kissebbségi sorból, dolgoztak, viszonylag normálisan éltek. nekem már megfordult a fejembe, hogy pont ezért, a sajátjaik is ellenük fordulhattak. na az lenne egy jó kis fricska, ha kiderülne, hogy a bodzások fajtájából kerülne ki a tettes. akkor mit csinálna mohácsi ?
antonka
28 évvel ezelőtt elküldtem a fiamat a boltba, kifelé jövet elvették tőle a visszajáró pénzt, rászoktunk arra, hogy pontosan kiszámoltuk, hogy mennyit fog fizetni, akkor nem lesz visszajáró. akkor váltottak, elvették a szatyrot, amibe vásárolt, dugta a pénzt cipőbe, zokniba, az utolsó fázis az volt, hogy jól megverték. egy alkalommal utánamentem a bolthoz és figyeltem. falkában álltak a cigánygyerekek a bolt ajtajába, és terrorizálták a kijövöket. kettőt elkaptam belőle, jól elvertem,a harmadik nyitott bicskával jött nekem. akkor 12 éves volt, vajon azóta mi van vele? ezt nem hallottam, nem mesélték, hanem velem történt meg. akkor a tanácsnál elmondtam, hogy nem rendezkedhetek be arra, hogy naponta 2-3 cigánygyereket elverek, mert annak a vége az lesz, hogy amikor megyek haza a munkából, a sötét utcába leszurnak. már akkor sem tudtak tenni ellenük semmit, ez 1980-ban volt. azota biztos, hogy azok a gyerekek bodzaszedők, és fémgyüjtők, és lányfuttatók. mivel én egy viszonylag csendes kisvárosba lakok, ahol elég csórók az emberek, el kellett nekik menni oda, hol nagyot lehet kaszálni.
antonka
muszi! neked üzenem. éveken át követeltem a halálbüntetés visszahozatalát, ezer peticiót aláirtam, de mórón történt valami, ami miatt átrendeztem gondolataimat. ha van halálbüntetés, akkor Kaiser Edét kivégzik, mert biztos volt benne a rendőrség és biróság, hogy ő atettes. nem azt mondom, hogy egy angyal, de nem mészáros, és amig magyarországon ilyen a rendőrség,abiróság, az ügyészség, nem szabad halálos itéletet hozn i, és azt végrehajtani. az elitélő biróban nem volt annyi kurázsi, hogy felálljon és azt mondja, uraim hölgyeim hibáztam. befejezem, nincs tovább. amig él Kaiser, és valahol valaki kimondja a nevét, rögtön mellé párosul a jelző "a móri mészáros" soha nem fogja lemosni róla senki. és az is az igazságszolgáltatást minősiti, hogy igaz elitélték az igazi bünöst, de Kaiser ügyét továbbra sem tárgyalják ujra, mert a biró urnak ciki, hogy ekkorát hibázott. védik a mundér becsületét. ezért soha többé nem irok alá semmilyen pairt, semmiféle kezdeményezés mellé nem állok oda. én beláttam, hogy kurva nagyot hibáztam, és javaslom, gondold át te is. ilyen igazságszolgáltatás mellett nem lehet végzetes itéleteket hozni. ezekben a birókban nem bizhat meg az állampolgár.
nyirtass
@antonka:
A tisztességes emberi lélek vágyik a normális törvénykezés után, jelen törvény szigorítása után, de csak úgy mint ahogy írod, hogy a halálbüntetés bevezetésével, hibás ítélethozatallal ártatlan embert ítéltek volna halálra, ugyan úgy a háromcsapás sem jobb többre mint a totális diktatúra bevezetésére.
Rossz az egészhez való hozzá állás:
Meg kell tisztítani a politikát, a bűnüldözést, az ítélőtáblákat a korrupciótól és csak utána szabad visszahozni a halálbüntetést.
Ha az első lépést kihagyjuk, nincs az a törvény amelyiknek a nevéhez a diktatúra helyett a tisztességet lehetne hozzáfűzni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.