Az ország legdrágább utcáinak toplistája kissé átalakult, de nem sok meglepetést találhatunk benne. Az viszont több, mint meglepő, hogy mekkora különbségek vannak az egyes közterületeken található ingatlanok árai között.

Ezek az ország legdrágább és legolcsóbb utcái – Százszoros az árbeli különbség köztükFotó: illusztráció, Pexels

Az ingatlan.com  közleményéből kiderül, hogy továbbra is a főváros I., II., V. és XII. kerülete adja az ország legértékesebb közterületeit. Országszerte a főváros II. kerületében – a rózsadombi Vérhalom tér lakásait – adták a legmagasabb áron.

2020-ban, átlagosan 2 millió forintot kellett egy-egy négyzetméterért fizetni.

Második lett 1,4 millió forinttal a Budapest V. kerületében lévő Vörösmarty tér. 2019-ben még listavezető volt 200 ezer forinttal magasabb, 1,6 milliós eredménnyel. Az országos toplista harmadik helyén a szintén V. kerületi Dorottya utca végzett 1,38 millió forintos összeggel. A top 10-ben szerepel még az I. kerületi Úri utca, a II. kerületi Szeréna út, az V. kerületi Szalay utca. De a XII. kerületi Tóth Lőrinc utca, a Gyöngyvirág út és a Mártonhegyi út is a listán szerepel, utóbbiak átlagos négyzetméterára 1,26-1,377 millió forintot tett ki.

Budapest legolcsóbb utcáiban átlagosan kevesebb mint 300 ezer forintot kellett fizetni egy-egy ingatlanért.

2020-ban a legalacsonyabb árak a XXIII. kerületi Külső Vörösmarty utcához tartoztak, 220 ezer forintért adták el az ottani lakóingatlanok négyzetméterét. A sorban a következő a XX. kerületi Honvéd utca és a X. kerületi Korponai utca, előbbi 249 ezer, utóbbi 254 ezer forintos négyzetméterárral zárta a múlt évet.

A Budapesten kívüli rangsort

holtversenyben a Győr-Moson-Sopron megyei – az osztrák határ közvetlen közelében lévő – Zsira és a fonyódi Fürdő utca vezeti. Itt 1,08 millió forintos négyzetméterárat fizettek a vásárlók az ingatlanokért. Utánuk a Balaton-parti ingatlanok következnek: a balatonfüredi Erkel Ferenc utca 1,02 millióval, a siófoki Deák Ferenc sétány pedig 966 ezer forinttal.

A másik véglet

a borsodi Rudabánya Árpád utcája és a Bács-Kiskunban lévő Borota, amelyek az ország legolcsóbb lakásait adták tavaly 21 ezer forintos négyzetméterárral. A harmadik legalacsonyabb ár Tarnaszentmiklós volt 23 ezer forinttal.

2019-ben még csak nyolcvanszoros különbség volt a legolcsóbb és legdrágább helyszíneken eladott ingatlanok áraiban, ez tavaly már közel százszorosra nőtt.

Forrás: ingatlan.com
Fotó: illusztráció, Pexels

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
előbb-utóbb minden árfekvésű lakás elkel...itt Újbudán is viszik az üres telket, bár aranyára van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.