A többszörösen büntetett férfi tavaly augusztusban az V. kerületben támadott meg egy 75 éves nőt, akinek a nyakából kitépte az aranyláncát – írja az MTI.

Kilenc és fél év fegyházra ítélték a budapesti nyaklánckitépő rablótFotó: ugyeszseg.hu

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor hétfőn közölte: a 35 éves férfi egy belvárosi társasházban támadt rá az időskorú nőre,

megragadta a nyakát, fojtogatni kezdte, letépte a nyakában lévő 200 ezer forint értékű aranyláncot, majd megpróbált elmenekülni.

A sértett a támadáskor elejtette bevásárlószatyrait és elesett a lépcsőn, ami miatt könnyebb sérüléseket is szenvedett. Ezután felállt, kilépett a társasházból és segítségért kiabált. Járókelők figyeltek fel a sietősen távozó férfire, utána futottak, majd mindvégig követték őt, miközben értesítették a rendőröket – írta a főügyész, hozzátéve: a vádlott menekülés közben a nyakláncot egy díszfa tartójába dobta.

A rendőrök a férfit egy hotel parkolóházában, egy gépkocsi alatt találták meg és fogták el. Az ékszert a sértettnek visszaadták.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében, ezért őt mint többszörös és különös visszaesőt 9 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható – írta közleményében a főügyész. Az ítélet nem jogerős.

Forrás: MTI
Fotó: ugyeszseg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
15 perc felfüggesztett kellene inkább az ilyennek: de a nyakánál fogva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.