Művészek, kutatóorvosok, orvosok, biológusok, pszichológusok, jogászok, szociológusok és újságírók is aláírták a Valódi párbeszédet a járványkezelésről! című nyilatkozatot, amely arra ösztönöz, hogy a koronavírus és a kezelése állandó társadalmi közbeszéd tárgya legyen, és ne csak arról legyen szó, hogy mennyire súlyos és milyen intézkedéseket követel.

Hírességek, értelmiségiek követelnek párbeszédet a járványról

Budapest, 2020. október 29. Szinetár Dóra (b) Balázs kisasszony és Ember Márk (j) Asztalos úr szerepében László Miklós Illatszertár című vígjátékának fotóspróbáján a Thália Színházban 2020. október 28-án. A színdarabot október 30-án mutatják be Béres Attila rendezésében. Fotó: MTI/Mónus Márton

 Mint az Index írja, a nyilatkozatot többek között

Thuróczy Szabolcs színész, Lovasi András zenész, Letoha Tamás orvoskutató, Feldmár András pszichoterapeuta, Szinetár Dóra színész, Réz András esztéta, Urbán László közgazdász, Szűcs Krisztián zenész, Nagy Zsolt színész, Schiffer András jogász, Szandtner Anna színész és Németh Juci énekes

is aláírta.

2020–2021, de talán a következő évek, évtizedek legfontosabb kérdése, hogy mennyiben voltak hatékonyak, indokoltak és helyesek a járványra adott válaszok. Egy betegség is lehet veszélyes, azonban egy félrekezelt járvány a teljes társadalom számára okozhat alapvető és sok esetben visszafordíthatatlan károkat

– írják a nyilatkozatban, hangsúlyozva, hogy az elmúlt húsz hónap intézkedései súlyos változásokat idéztek elő a világgazdaságban, a kultúrában és a közösségek életében.

Forrás: index.hu

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Rizikó: Például, ha a polgármester nem tudhatja az aktuális adatokat, akkor nem tud megfelelően intézkedni sem. Vagy szerinted a polgármester miért nem ismerheti meg a járványadatokat a városában?

"Hiába kérte a szombathelyi polgármester a járványügyi adatokat, nem kapta meg"
index.hu/belfold/2021/11/06/nemeny-andras-szombathelyi-polgarmester-jarvanyugyi-adatok-koronavirus-covid-19/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez aztán szép társulat...nagyjából tudományos téren egyenlő a nullával...
Rizikó
Ezek az emberek teljesen laikusok orvosi ügyekben, járványkezelésben, vészhelyzeti protokollban. Mégis mit kéne velük megbeszélni a kormánynak? Kérjenek tőlük engedélyt a rendeletek kiadásához?
Valaki mesélje már el nekem, ezek az emberek hogyan képzelik a saját követelésük teljesülését!
Valami olyasmi ez, amikor egy falusi gyerek követeli a tv szereplést, mert a tanévnyitón megtapsolták a szavalatát!
human
@Rizikó: Például, ha a polgármester nem tudhatja az aktuális adatokat, akkor nem tud megfelelően intézkedni sem. Vagy szerinted a polgármester miért nem ismerheti meg a járványadatokat a városában?

"Hiába kérte a szombathelyi polgármester a járványügyi adatokat, nem kapta meg"
index.hu/belfold/2021/11/06/nemeny-andras-szombathelyi-polgarmester-jarvanyugyi-adatok-koronavirus-covid-19/
Aki Én
@Rizikó: Te érted is amit olvasol?

,, kutatóorvosok, orvosok, biológusok, pszichológusok... is aláírták a Valódi párbeszédet a járványkezelésről! című nyilatkozatot, amely arra ösztönöz, hogy a koronavírus és a kezelése állandó társadalmi közbeszéd tárgya legyen, "

Egyrészt miért ne lehetne társadalmi párbeszéd egy mindenkit érintő világjárványról, másrészt mennyivel komolyabb szakember orbán, vagy Pintér, de akár Kasler?
Mert ők szoktak jóslatokba bocsátkozni, meg egyes szám első személyben kinyilatkozni.
Különösen úgy, hogy ők mossák kezeiket, áthárították a felelősséget a társadalomra.
Aki Én
@ómió: Miért is ne, ha te pszichopata elmebeteg létedre mindenbe beleugatsz.
ómió
@Aki Én:Már megint azon "fáradozol", bolsiék fajkreténje, hogy az elmebajos tetvesbolsi egódat rám hazudd? Nincs más elfoglaltságod ott az elmeosztály munkásőr tagozatán?
Aki Én
@ómió: Elmeosztályból, bolsiból, efftársból jó vagy, ez valóban erősséged. Nem is ereszted, te egysíkú elmebeteg bolsi csicska.
ómió
@Aki Én: Megint a tetves bolsiságod másrahazudásának egyik rohama ért el téged, bolsiék fajkreténje!? Gyakran tör rád? Kimenőt is ezért nem kapsz az elmeosztályról?
csipetke
Kiváncsiságból megnéztem a tv2 (pénztáros lölő tulajdona) déli híradóját,ahol azt mondta a bemondó,hogy a szakemberek szerint kizárólag az oltás véd meg a vírustól. Azért ez egészen elképesztő,hogy hazudnak,mint a vízfolyás. A MOK már a vadászati izéé után közvetlenül felhívta az emberek figyelmét a maszkviselés fontosságára,de a kormány/orbán le se sz@rta a kérésüket.Már akkor el kellett volna rendelni a kötelező maszviselést,és még eztán jött az eucharisztikus kongresszus,a fenetudja hány tízezer,vagy inkább százezres tömeggel,ahol semmiféle korlátozás nem volt, a focimeccsekről már ne is beszéljünk. Ennek a kormánynak/orbánnak a járványkezelése dupla nulla. Ilyen emberekkel,mint müller,akit valószínűleg már dugdosnak,lévén minden idők legrosszabb tisztifőorvosa,kásler meg egy belassult,demens vénember,akinek ha lenne gerince,már magától lemondott volna.Pintér,aki felügyeli kásler baromságait,szintén nem ért az egészségügyhöz,és ennek issza egy ország a levét.Vajon a kormány/orbán el fog tudni számolni a lelkiismeretével?Hogy a járványon is csak nyerészkedtek,az embereket meg le se sz@rták...Hiszem,hogy előbb utóbb mindegyik megkapja a méltó büntetését
Aki Én
@ómió: Elmeosztályból, bolsiból, efftársból jó vagy, ez valóban erősséged. Nem is ereszted, te egysíkú elmebeteg bolsi csicska.
Rizikó
@Aki Én: Orbán, Pintér, Kásler megvállasztott vezetők, akik döntenek a járványkezelésről.

Társadalmi párbeszéd minek? Akkor már nem csak az orvosoknak, hanem a kőműveseknek, informatikusoknak is helyet kellene adni. Persze nem csak a járványkezelésről, hanem mindenről. Akik ezt követelik, őket kik választották meg, hogy ilyen véleményt fogalmazzanak meg? Ha meg is valósul, miért zárnák ki a többséget ebből a folyamatból és más ügyekből is?

Hogy képzeled? Mindenkit tájékoztassanak a járványkezelésről, aztán kérjék ki mindenki véleményét? Hogy oldanád ezt meg?
Aki Én
@Rizikó: És ettől ők szakavatottabbak?
Javaslom olvass utána a máshol jól ismert társadalmi párbeszéd fogalmának, hogy ne beszélj ennyi sületlenséget.
Az meg diktatúrákban szokás, hogy mindenről a hatalom, de pláne egy ember dönt.
Rizikó
@Aki Én: Mellébeszélsz!
A társadalmi párbeszéd egy megfoghatatlan, önjelölt szószólók hadakozása a hatalmon lévőkkel.
Tehát ismét kérdezem: Ki hatalmazta fel a társadalmi párbeszédet követelőket? Ki mondta nekik, hogy az ő nevükbe beszélhetnek? A politikusok esetében tudjuk, ezért vannak a választások. A választásokon úgy döntöttek a szavazók, hogy a megválasztottak irányíthatják az országot.
Az ősközösségben tán mindenkivel megbeszélték a napi teendőket, da már kicsit sokan vagyunk hozzá. Ezt a rendszert képviseleti demokráciának hívják és senkik által fel nem hatalmazott egyének nem követelhetnekj semmit a megválasztott vezetőktől!
ómió
@Aki Én: Már megint az elmebajod és a tetves bolsiságod másrahazudási rohama sanyargat téged, bolsiék fajkreténje!? Kérjél már rá magadnak hatékonyabb pirulát az ápolóidtól!
ómió
@Rizikó: Ennek az elmebajosnak hiába magyarázod.
Aki Én
@Rizikó: Világjárvány van ember. Mondom, nézz utána a társadalmi párbeszéd intézményének. Talán nem mondanál ennyi butaságot. Párbeszédről, felvilágosításról van szó, nem irányítás átvételéről.
Ha nincs, akkor az a diktatúra egy fajtája.
@ómió: Ma korán kezdtél félkegyelmű bolsi. Elmaradt a vizit?
Rizikó
@Aki Én: A társadalmi párbeszéd nevű humbug nem szól másról, mint a hatalom átirányításáról azokhoz, akiket senki nem szavazott meg.
Aki Én
@Rizikó: ...hozzáteszem, orbánotok a vírust is csak propagandára használja, hazudoznak össze-vissza.
Rizikó
@Aki Én: Ha megnézed, épp erről szól az egész!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.