A Fővárosi Törvényszék másodfokon öt év börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki idén februárban késsel támadt egy nőre egy buszon Csepelen azért, amiért a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló FreeSZFE-maszkot viselte.

Megszületett az ítélet! 5 év börtönt kapott az SZFE-maszkot viselő nőt késsel megtámadó férfi

A kép csak illusztráció. Fotó: MTI/Pozsonyi Roland László

Idén február 25-én egy Csepelen közlekedő buszon történt a bűncselekmény: egy nő utazott a járművön FreeSZFE-maszkban, és amikor a most jogerősen elítélt férfi, Ó. Bence amikor kiszúrta a maszkot, ideges lett, majd a nőhöz odalépve kötekedni kezdett vele, szidalmazta és fenyegette. 

A vita közben a vádlott a nála lévő 8 cm pengehosszúságú késsel megszúrta a nőt az arcán.

Ezután a férfi a következő megállóban leszállt, és elmenekült a helyszínről.

A Telex cikke szerint Ó. Bence ellen súlyos testi sértés kísérlete és közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat.

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé, ahol első fokon mindkét vádpontban bűnösnek találták, és hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és hét évre eltiltották a közügyektől. Mivel a döntés ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbeztek, így az ítélet nem lett jogerős, ezután jött a másodfok.

A Fővárosi Törvényszék aztán megállapította, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, helyesen értékelte a bizonyítékokat és indokolási kötelezettségének is maradéktalanul eleget tett. A büntetéskiszabási körülmények értékelésénél azonban a másodfokú bíróság lehetőséget látott a kiszabott büntetés enyhítésére.

Forrás: Telex.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""...azonban a másodfokú bíróság lehetőséget látott a kiszabott büntetés enyhítésére.""
Azért néhány sort az is megérne, hogy vajon mi lehetett az a ""lehetőség"", amit látott ez a bíróság és enyhítette egy nő megkéselésének bűncselekmémyéért kiszabott büntetést. Arcon szúrt az ""úriember"". Akár maradandó heget is okozhatott volna. De még a szemét is kiszúrhatta volna.
Maaaaargit, ez tényleg normális? A bíróval egyetemben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.