Az orosz vakcina rendre jól teljesít a nemzetközi vizsgálatokon, év végéig megkaphatja az Egészségügyi Világszervezet jóváhagyását is, Magyarországon mégsem lehet már oltakozni vele. A kormány nem rendelt többet belőle – a miértre egyelőre nincs válasz.

Rejtély: az oroszbarát Orbán kormány nem kér többet az orosz vakcinából – pedig azzal nincs semmi gond

Fotó: pixabay.com

Felszívódott a magyarországi Covid elleni oltási programból a Szputnyik koronavírus elleni vakcina: a héten kezdődött oltási akcióban „csak” a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Janssen és Sinopharm közül lehet választani – írja az Mfor.

A lap megkeresésére a Koronavírus Sajtóközpont ennyit közölt:

Magyarország 1 millió ember oltására elég orosz vakcinát vásárolt és az már mind elfogyott. Magyarország nem rendelt újabb kontingenst. Ahogy Szíjjártó Péter miniszter elmondta, mind a Szputnyik, mind a Sinopharm szállítói teljesítették azokat a szerződéseket, amelyeket korábban megkötöttünk.

Arra azonban válaszukban nem tértek ki, hogy miért nem rendeltek belőle újabb kontingenst. (Kérdésüket, hogy ha elégedett volt a kormány az orosz vakcinával, akkor miért nem vett ismét, a Külügyminisztériumnak is elküldték, de választ egyelőre nem kaptak.)

Forrás: mfor.hu

Címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

xenomorph
Ezzel két gond is van.
Hiába hatékony, de a bizalmatlanság miatt (nem egyenletes a minőség) sokan nem vennék fel ezt a fajta oltást. Én sem.
Mégis mit fognak gyártani a magyar vakcinagyárban? Én úgy emlékszem hogy az orosz és a kínai (kínait sem rendelnek többet) gyártása merült fel.
A Pfizer-ről lemondtunk...
Még is mi a franc folyik itt?

Ráadásul több, mint egy év kellet a fideszeseknek ahhoz, hogy felismerjék, hogy a regisztráció tartott vissza sok embert az oltakozástól?
Ezen a héten csúcsokat dönt az oltakozási kedv, hogy nem kell regisztrálni, mert sok ember egyszerűen nem akarja megadni a személyes adatait a mindennel csaló, mindenben hazudó, mindent ellopó Fidesznek.
kissé felnőttem
@xenomorph: vonjuk le az összesitésből a 2-3 oltásra sorban állókat mert hir arról jőtt. 20,000 volt az első oltásra érkező a 131 ,000 ből akkor ? bravó? mire igyunk?
xenomorph
@KisTehen: Mennyit tudsz a Kubatov-listáról, hogy kiknek a személyes adatai vannak rajta és majd a választások során mire használják fel ezeket az adatokat?
Orbán már küldött emailt olyanoknak, akik regisztráltak és marhára nem kértek Orbán hazug propaganda dumájából.
kissé felnőttem
@KisTehen: nem vennék erre mérget a konzultációs levelel meg a nyugdíjas dicsekvési levél ideért sőt elsőbbségivel ajaj laza pénzkidobás nagy sebességgel? minek?
ómió
Talán, mert már a "felséges nyugatiak" is méltóztatnak vakcinát szállítani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.