Egy olyan emberben találták meg a vírusvariánst, aki nincs beoltva koronavírus ellen.

Alig, hogy Dél-Afrikában kimutatták, máris megjelent Európában a koronavírus B.1.1.529 variánsa: Belgiumban kimutatták egy külföldről beutazó személy szervezetében.

Az érintett személy egy fiatal nő, aki nem volt beoltva, és akinél enyhe, influenzaszerű tünetek jelentkeztek tizenegy nappal azután, hogy Törökországon keresztül Egyiptomba utazott. A beteg Dél-Afrikában nem járt, és a kontinens más, déli országaival sem volt kapcsolatban. A Guardian cikke szerint a családtagjai közül senkinél nem jelentkeztek tünetek.

Belgiumban pénteken elrendelték az éjszakai klubok bezárását három hétre, emellett korlátozzák a magánjellegű összejöveteleket is. Alexander De Croo miniszterelnök bejelentette: az éttermeknek és bároknak 6 főben kell korlátozniuk az asztaltársaságokat, és este 11 óráig be kell zárniuk. Zárt térben rendezett sportesemények pedig nem lesznek látogathatók.

Közben már vizsgálják, mit kezd a Pfizer vakcinája az új szupervariánssal

El is kezdte az új koronavírus-variáns tanulmányozását a BioNTech, és várakozásai szerint két héten belül rendelkezésre állnak az első laboratóriumi adatok arról, hogyan reagál a vírus a Pfizer/BioNTech vakcinájára – nyilatkozta a cég szóvivője.

A laboratóriumi vizsgálat fényt fog deríteni arra, hogy a dél-afrikai régióban terjedésnek indult, rendkívül sokszínű mutálódásra képes B.1.1.529 variáns mennyire ellenálló a Pfizerrel közösen fejlesztett vakcinával szemben – közölte a német biotech cég.

Közben Christian Lindmeier, a WHO szóvivője pénteken úgy nyilatkozott, hetekbe telik, mire sikerül megérteni a vírusvariáns hatásait, egy szakértői tanács már össze is ült ma, hogy megvitassa a kérdést.

Forrás: Portfolio, 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Fogd be te senkiházi szaralak, maradj a 6 elemiddel a PC szerelésnél. Olyan dolgokba szólsz bele, amihez halvány fingod nincs. Nyilván mindenkinek meg kell élnie persze valamiből, neked ez jutott. Amúgy meg te magad vagy egy mutáció. Ez a variáns Dél-Afrikából jött, így 99% hogy oltatlan ember hozta be. Tényleg, utánanéztél már a Semmelweis - nek, ahová Kóbort vitték? Ott is melléfogtál rendesen, te nagy köcsög.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Istenakinincsen: Amennyiben az vagy akinek gondollak, akkor bizony vannak agyi gondjaid. Amennyiben nem, akkor meg feleslegesen akartál kioktatni így látatlanból. Nem ismersz, én sem ismerlek, és ez így is marad (szerencsére). Lehetőleg ne írj többet, mert nem válaszolok, vagy ignorállak, és nem fogom látni ha hozzám szólj. Pihenj inkább, későre jár:-)
Istenakinincsen
@division: Nem az vagyok akinek gondolsz.
Ismeretlentől ilyen gyáva módon megfutamodni,az gáz.Aludj rá egyet!
Jóccakát!:-)
division
@Istenakinincsen: Félreértettél nagyon. Minek kellene nekem az időmet egy ismeretlenre fecsérelnem a neten, aki főként kötözködni akar? Talán ezen gondolkozz el inkább. Jóccakát!:-)
Istenakinincsen
@division: Félreértettél nagyon.Nem kötözködni akarok.Csak elolvasom ismeretlenek gondalatait és a véleményüket.
Leirom amit gondolok és ennyi.Te nem ezért vagy itt?Vagy téged nem érdekelnek az"ismeretlenek"gondalatai,és a véleményük?Akkor minek vagy itt?Nem értem de már nem is érdekel.
division
@Istenakinincsen: Érdekelnek, egészen addig amíg nem megy át személyeskedésbe mint nálad. Itt rontottad el. Végeztem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.