Gráf József azt mondja, az élelmiszer-kiskereskedelemben legkésőbb június 30-ától az értékesített áruk 80 százaléka magyar eredetű lesz. A híradások szerint ez hangzott el az általa tartott sajtótájékoztatón. Mert ez egy nagy baromság. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint csak a polcokon levő áruk arányát szabályozzák, s egy egyszerű kihelyezési útmutatóról van szó. Vagyis itt van egy kis ellentmondás. Az értékesített áruk megoszlását hogyan képzelnék szabályozni? Lehetetlenség.

Forrás: nanena.blog.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ugyeugye
Gráfnak tenni kellett valami "nagyot", mert alaposan támadják.
Nem gondolják a minisztériumban, h egy kicsit elkéstek ezzel a magyar termékvédelemmel?

Amúgy meg a véleményed utolsó monadtával maximálisan egyetértek :
"inkább egy olyan gazdasági környezetet kellene kialakítaniuk, amelyben a magyar élelmiszeripar piac- és versenyképes árut tud előállítani."
nanena
Talán ha nem növelnék az élelmiszerek áfáját, akkor versenyképesebbek lennének. De úgy akarják növelni a magyar termékek részarányát, hogy közben drágítják. Vagyis arra kényszerítik a vevőket, hogy a drágábbat vegyák és így több adó áramoljon vissza az államkasszába. Vagyis nincs másról szó, mint bevételmaximalizálásról. Gráf megijedt, hogy kirúgják, nyal egy jónagyot Gyurcsánynak. Minden nap számít neki, hogy békén hagyják a Benedek-féle földügyletek miatt. Kényelmesebb a miniszteri bársonyszék, mint a börtönpriccs.
adsl70
@nanene: jo cikk :)
vannak meg ott erdekes csontvazak abban a szekrenyben csak meg nem jott el az ido amikor azoknak elo kell kerulniuk..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.