Magasabb inflációs pályát vázolt fel Matolcsy György szerdán a parlamentben, ahol az MNB tavalyi beszámolója kapcsán szólalt fel. Eszerint az idén és jövőre is 5 százalék körüli lehet az infláció, 2022-ben például 4,7-5,1 százalékos sávban mozoghat – írja a privátbankár.

Matolcsy György ledobta az atomot – folytatódik a kamatemelés, megugrott a forint

Ez jóval magasabb annál a 3,4-3,8 százaléknál, amelyet a jegybank a legutóbbi, szeptember végén publikált inflációs jelentésében vizionált.

Matolcsy egyértelművé tette, hogy

az MNB mindaddig folytatja a szigorítást, amíg nem érzi, nem látja, hogy az infláció a 3 százalékos középtávú célja közelébe ér. Ami azt jelenti, hogy a kamatemelési ciklus 2022-ben is folytatódik.

Az pedig száz százalék, hogy a Monetáris Tanács a soron következő, december 14-ei ülésén is tovább emeli az alapkamatát. Akkor ismerhetjük meg a bankok bankjának friss inflációs (és GDP-) prognózisát.

Az MNB elnöke emlékeztetett, hogy a jegybank ismét elővette az egyhetes betétet, amivel egyszerre kiszámítható és rugalmas politikát követ. Egyúttal Matolcsy kilátásba helyezte, hogy az MNB rövidesen lezárja az eszközvásárlási programját, valamint azt, hogy az Növekedési Hitelprogram kivezetése után a Növekedési Kötvényprogramot is felülvizsgálják, méghozzá abból a szempontból, hogy annak van-e bármilyen kockázata az inflációs harc szempontjából.

Matolcsy szavaira a forint erősödött, az euróval szembeni árfolyama a 364,4-es szintről 1,5 egységgel került feljebb, 362,9-re.

Forrás: Privátbankár

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Atom, atom neked atom

Többek között a pénzpiacon hiánycikk az állam iránti bizalom az MNB függetlensége miatt is
.
----- Orbán tanácsáraz MNB megtízszerezi az aranytartalékot
hvg.hu/gazdasag/20181016_Orban_tanacsara_az_MNB_megtizszerezi_az_aranytartalekot
.
Majd ismét kilóg a pacipimpi pópója, mert
.
----- Tegnap még a kormányt kritizálta, ma már Orbánnal együtt nézte az aranytartalékot Matolcsy
hvg.hu/gazdasag/20210706_aranytartalek_matolcsy_nemzeti_bank_orban
-------------------------
.
Így vág vissza a birodalom annak, aki 270-nél mindenféle válságról hablatyolt
.
----- Orbán Viktor a Mokkában (2008. október 22.)
www.youtube.com/watch?v=7pb4D6bBtdc&t=72s
---------------------
.
A kialakult helyzetben az egyeduralkodó bezzeg átment kustiba!
134.bátor
@Horizont: Feltehetőleg milliárdokat tettek fel, mondjuk 340 körül az Euróra, Ilyenkor milliárdokat zsebelnek be. Èn sem vágom,de ez tűnik logikusnak,hogy így gazdagodnak rajtunk
Eladott Ország
Nem holnap kellene eltakarodnotok, hanem még ma. Brüsszelből küldött pénzek nélkül az ország lehúzhatja a rolót.Tőke, tudás és technológia nélkül itt legfeljebb pénztároslőrincek hasíthatnak, amíg terhes nem lesz a vízhordólány. "Matolcsy visszaélt a hatalmával, amit én hazaárulásnak neveznék. Mert hát mi is a hazaárulás? Az alapvető állampolgári hűség megszegése, amikor egy személy a saját országának súlyos kárt okoz, annak alapvető érdekei ellen cselekszik, vagy az országa ellenségeit segít. Márpedig ami itt történt, az ezzel megegyezik, hiszen legalább 286 milliárd kárt okozhatott Matolcsy azzal, hogy vélhetően szándékosan alacsonyan tartotta a forint árfolyamát. Azonban nem én vagyok a rendőrség, sem pedig a főügyész, ezért én csak a sejtéseimet mondhatom el, a valódi eljárást csak ők végezhetnék el, ha nem a hatalmat szolgálnák ki. Viszont ilyen vizsgálat hiányában az fog történni, hogy Matolcsy folytatja tevékenységét, a fideszes elit pedig örül az ingyen pénznek. Aki pedig ki meri jelenteni, hogy jelenleg egy hazaáruló kormánya van az országnak, az csak vádaskodás, hiszen nincs bizonyítéka rá."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.