Ahogy arról mi is beszámoltunk, több jel is arra utal, hogy magánnyomozókat bíznak meg fideszes körökből ellenzéki politikusok magánéletének feldolgozására, erre reagált ma a Gyurcsány Ferenc az Instagramon.

Kövér László "kilövési engedélyt" adott az ellenzékre: így reagált Gyurcsány a dagadó botrányra

Két egymást kizáró állam és nemzetkép létezik a magyar politikán belül. A politikai osztály egyik része önrendelkező államban, öntudatos nemzetben gondolkodik, a másik az önfeladó állam, önmarcangoló nemzet politikai hagyományai jegyében cselekszik.

Ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, ami Magyarországot fenyegeti”

– mondta Kövér László házelnök még 2020 februárjában zárt ajtók mögött, a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetőinek. Kövér egy ünnepi rendezvényen, a szervezetek fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából tartott eseményen beszélt, mondandóját pedig azzal zárta, hogy a legerősebb bizodalma a szolgálatokban van, reméli, hogy

minden tudást és erőt latba vetnek azért, hogy a nemzet soha többé ne hulljon porba.

Az ellenzék ezt úgy fordította le, hogy Kövér László „kilövési engedélyt adott” rájuk ezért a távozását követelték, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, Stummer János pedig attól tart, a szolgálatok ezek után beavatkoznak a választásba, erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

A cikk szerint a magánnyomozókat elsősorban olyan célszemélyek ellen vetik be, akik nem látnak el fontos állami pozíciót és nincsenek bűnözői vagy gyanús külföldi kapcsolataik.

A hírre Gyurcsány Ferenc az Instagram-oldalán reagált.

Reggel futottam 5 kilométert és rántottát reggeliztem. Dehát ezt már biztos tudják a Fideszben

– írta a DK elnöke a posztja mellé.

A titkosszolgálatok által keletkezett anyagokat nem tudnák a nyilvánosság előtt felhasználni, ezzel ugyanis a saját műveleteiket dekonspirálnák. Másrészt politikusokat, ismert közéleti szereplőket mindig is rizikósabb állami eszközökkel megfigyelni, az ilyen munkára könnyebb „mezítlábasakat” bevonni. 

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Szerintem segítséget kell kérni az EU-tól. Talán kérés nélkül is kapunk, hiszen példa nélkül való, ami itt történik. A fidesz megtámadta az Unió egy tagállamát. Hogy ez a saját hazája, csak súlyosbítja a bűncselekményt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@csak úgy...: rád kövér elvtárs mikor adja ki a kilövési parancsot :) :) nem lenne kár érted :)
Rizikó
@csak úgy...: Megint kezded a pimaszkodást román bocskoros? Nem lesz jó vége.
Rizikó
@csak úgy...: Hallgass román! Ne szólj a magyarok dolgaiba!
Nyírfa
@human: tegnap, 20.37

Elvileg igen, de olyan helyzet állt elő, amelyben valószínűleg nem boldogulunk egyedül. Segítséget kérni és elfogadni nem szégyen, hanem belátásra vall.
Nem a NATO-csapatokat hívjuk be. Bár, még arra is sor kerülhet.
Nyírfa
@sgl: 7.04

Örülök, hogy adhattam. :)
Eladott Ország
Mivel ez már rég nem egy európai demokrácia, nem gondolom, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségnél tett feljelentés egy logikus lépés volna, hiszen egy nem létező demokráciában a totális állampárti kontroll alatt álló hatóságok részéről aligha van értelme jogorvoslatban reménykedni. Vagyis csak azt akarom mondani, hogy ha az országgyűlés elnöke ünnepileg a magánvéleményével szórakoztathatja, illetve gyakorlatilag az alkotmányos rend megzavarására, a többpártrendszer szájba vizelésére buzdíthatja a titkosszolgálatok vezetőit, akkor az országgyűlés elnökét nem a Polt Péter fejétől rothadó igazságszolgáltatás fogja megállítani az ő ámokfutásában. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy az állampártnak a szeme nem rebben, sőt Gulyás Gergely széles nyelvcsapásokkal helyesli Kövér beszédének minden szavát, a Belügyminisztérium pedig úgy véli, hogy a szolgálatok munkatársainak nem kell értelmezniük, kommentálniuk ünnepi beszédeket, közéleti megnyilvánulásokat, mindössze esküjükhöz híven kell végezni tevékenységüket, lehet oszlásnak indulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.