November 30-án tragikus hirtelenséggel, 76 éves korában elhunyt Magyarország első tinisztárja, Ambrus Kyri. Elhunyt a táncdalfesztiválok koronázatlan királynője - írja a Bors. Eredeti nevén Ambrus Margitot 1961-ben fedezte fel az Országos Rendező Iroda egy nyilvános hangverseny alkalmával. A művésznő a hetvenes években vonult vissza a zenéléstől, de 1982-ben szerepelt Tarr Béla Panelkapcsolat című filmjében, ahol saját magát alakította. Egyetlen nagylemeze 1983-ban jelent meg. 1993-ig, majdnem két évtizeden keresztül vezette a Magyar Rádió műsorait, de 1993-ben a rádió nagy leépítési hullámába ő is bekerült. Legfőbb hivatásának az újságírást tartotta. "Több variáció egy témára: énekelni még egy darabig, tovább tanulni, hogy újságíró lehessek, s egy ötös találat sem ártana a lottón" - mondta egyszer a Világ Ifjúságának.

Forrás: life.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Remek hangja volt, nekem jobban tetszett mint Cinié, Kovács Katié és Harangozó Terié. Cserhátival volt egy szinten.
RIP :(

www.youtube.com/watch?v=T3Xp6uqNxEY
karma1
Nagyon sajnalom ot, nagyon jo enekesno volt! Nem volt olyan tolakodo, mint cini, ezert nem is ot futtattak inkabb, hanem a gatlastalan - es tehetsegtelen - cinit.
Kyri jo ember is volt, valoban sok minden erdekelte, - de a fesztivalokon mindig hozta a kivalo formajat.
R.I.P
Megint eltunt a fiatalsagom egy darabja...:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.