Emmersson71

A kormány nem rakott az Árfigyelőbe magyar boltot, mi megtettük, és ezt láttuk

A kisebb-nagyobb magyar láncok (Coop, Real és CBA) nincsenek benne az Árfigyelőben, ezek ugyanis franchise rendszerben működnek, azaz sok kisebb cégből állnak össze, egységes arculat és nagy részben egységes beszerzés mellett. A sok kisebb cég azonban egyenként nem éri el azt a küszöböt, ami alapján vonatkoznának rá ezek a szabályok.

Lattmann Tamás: Kövér mondásai egy vénember tipikus dünnyögései a világgal szemben

Csúsztatásnak, politikai kommunikációs kamunak tartja a nemzetközi jogász Kövér László azon kijelentését, hogy a migráción keresztül valakik tönkre akarják tenni az Európai Uniót.

A hét verse (Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke)

Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke - Egyik olaszóra sodrán,

Eltörölnék a napilapok áfáját, hogy így segítsenek a kormánypárti sajtóbirodalomnak

A kormánypárti képviselők törvényjavaslata a napilapok áfájának 0 százalékra történő leszállítására a megyei napilapok, a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet és a Bors mellett a Blikket és a Népszavát segíti csak.

Hogy készült a státusztörvény?

Politikusaink dolgoznak, még ha úgy is tűnik, mintha nyaralnának.

Mi folyik Oroszországban? Ki az a Prigozsin? Bosszús séfek éjszakája

(2023-06-23)A Reuters tájékoztatása szeirnt Jevgenyij Prigozsin, a csoport vezetője egy új videóüzenetben azt állítja, hogy az oroszországi Rosztov-Don városában minden katonai helyszín a Wagner zsoldoscsoport ellenőrzése alatt áll.

Ács polgármestere egy hete cáfolta, hogy akkumulátorgyár épül, Szijjártó szerdán bejelentette

Az RTL Híradó tudósítása szerint a városban szerdán sokan stábtól tudták meg, hogy nemsokára akkumulátorok alapanyagot gyártanak majd a szomszédságukban. Sokan meg is lepődtek, mert a város polgármestere nemrég még a Facebookon nyugtatta a kedélyeket, és cáfolta a terjedő híreket. A lakosság ezért eddig csak annyit tudott, hogy...

Az EU-ban kötelező lesz házilag cserélhetővé tenni a mobilok akkumulátorait

Érdemi fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi kezdeményezés ment át az Európai Parlamenten, a képviselők elsöprő támogatás mellett megszavazták a szabályozást, amely kötelezővé teszi az Európai Unión belül az okostelefonok, a táblagépek, továbbá a kamerák akkuinak házilagos cserélhetőségét. A mobilokban való könnyű...

Minden 65 év feletti magyarnak ingyen jár ez az okoseszköz: így kell igényelni - Pénzcentrum

2023-ra minden 4. állampolgár 65 év feletti lesz itthon, akiknek egy nagy része egyedül él, így időseink ápolása gondozása egyre nagyobb kihívás elé állítja társadalmunkat.

Betiltják a kerekes bőröndöket a magyarok által is kedvelt adriai városban

Elegük lett a zajból Dubrovnik lakóinak, ezért a város polgármestere több intézkedést is bejelentett, amelyeket a turistáknak a jövőben be kell tartaniuk.

Akinek minden sikerült: Náray Tamás, író, festőművész, volt divattervező

Náray Tamást ma már elsősorban festőművészként és regényíróként jegyzik – a divattervezést, aminek révén ismertté vált, öt-hat éve maga mögött hagyta.

Akkora üzemanyag-áremelést tervez a kormány, hogy indulhat a magyar benzinturizmus bármelyik szomszédhoz

Varga Mihály pénzügyminiszter május 30-án jelentette be, hogy benyújtotta az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetés tervezetét.

Pucéran menekült a negyedikről az orosz Tarzan - Szájer 2.0 - videóval

Lejutott, de ettől még nem lett jobb a helyzete. Sőt. Sajátos felvétel terjed az orosz közösségi oldalakon és online sajtótermékekben. Egy lipecki (Moszkvától 450 kilométerre délre fekvő város) férfi viszontagságait örökítette meg valaki.

Megszavazta a parlament: nem jár börtön a sajtóban megjelent rágalmazó vagy becsületsértő cikkekért

A jövőben nem lesz büntetendő a rágalmazás és becsületsértés, ha az egy sajtótermékben közügyek szabad megvitatása közben történik. Mindaddig, amíg az állítás „nyilvánvalóan és súlyosan” nem sérti valaki emberi méltóságát. A módosító csak a sajtóra vonatkozik. Ha valaki egy blogon, a Facebookon vagy hasonló...

Ha szereted Főnit, ő is szeret: Grófot köszöntéssel, karlengető Trombitást Rolexszel ajándékozta meg

Orbán Viktor sikerének egyik titka, hogy nem rendeli alá magát ellenfelei kritikus, fanyalgóattitűdjének. Ugyan a teljesítményre illetve az esztétikai szempontokra fütyülve, csakis hasznossági alapon, de létrehozott egy kölcsönös tisztelet és megbecsülés rendszert, amiben az Orbán-rajongó, békemenetelő néni épp annyira...

Bekéretik a bécsi magyar nagykövetet az osztrák külügyminisztériumba

Szigorította a határellenőrzéseket Ausztria, miután kiderült számukra, hogy a magyar kormány sorra bocsátja el idő előtt a börtönből a külföldi embercsempészeket, valamint hétfőn reggel az osztrák belügyminisztérium arról számolt be, hogy tárgyalásra hívják Magyarország nagykövetét a külügyminisztériumba – írja a Kurier.

Gyász: 66 éves korában elhunyt Lang Györgyi

66 éves korában, otthonában, szombat késő délután elhunyt Lang Györgyi.

Segítség! Norbi, Lölö, Andi, Edina, Gabi, Viktor, Feri túszul ejtettek!

Pottyondy Edina ismét rátapintott a lényegre.

Richard Dreyfuss keményen megbírálta az Oscar-díj elnyerésének feltételéül szabott új "diverzitás és inkluzivitás" szabályokat

2024-től kezdve csak azokat az alkotásokat lehet a legjobb film kategóriájában Oscar-díjra jelölni, amelyeknek legalább egyik főszereplője az ún.

Feljelentette a NAV-ot a Kalasnyikov-lőszert gyártó eltűnt gépsor tulajdonosa

Hivatali hatalommal való visszaélés és sikkasztás gyanúja miatt feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellen Papp Csaba, a Borsodi Általános Gépgyár (BSGÉP) Kft. tulajdonos-ügyvezetője az adóhatóság áprilisban kiadott közleménye után – tudta meg a 24.hu. Papp annak a cégnek a tulajdonosa, amely 2018-ban...

Letöröltetné Kudlik Júliát és Vitray Tamást az MTVA a Fortepan fotóarchívumából

Az állami média felszólítólevelet küldött a vizuális értékmentésekkel foglalkozó Fortepannak, hogy tüntessen el bizonyos képeket az archívumából, mivel ezekre nem rendelkezik jogosultsággal. A régi fotók megmentésével és közzétételével foglalkozó Fortepan oldalt bírósági perrel fenyegeti az MTVA...

Lista, mi minden élelmiszert, napi cikket lehet olcsóbban venni Ausztriában

Múlt év nyarán jeleztük először, hogy mennyi mindent lehet olcsóbban kapni egy osztrák élelmiszerboltban, mint nálunk.

Demeter Szilárd: Ha mi úgy döntünk, nagyon könnyen megszűnhet a Sziget Fesztivál

A Hajógyári-sziget jelentős részét a Demeter vezette Petőfi Kulturális Ügynökség kapta meg.

A Samsung még idén piacra dobhat egy háromfelé hajtható készüléket

Újabb merész pletyka kezdett el szállingózni, ezúttal ismét a Samsung lehetséges termékeivel kapcsolatban. Az egyik szerint a dél-koreai gyártó még az idén piacra dobhat egy olyan készüléket, ami háromfelé lesz hajlítható, tovább emelve a tétet a flexibilis kijelzőkkel szerelt okostelefonok játékában.

SzkiTon - Online Love (Official Music Video)

A Szkiton Productions 2015-ben alakult meg. Virsinszki Zoltán /Zotya/ és Márton Gábor /Gabe/ az alapítók, Haintz Olivér /Olcsi/ nem sokkal később csatlakozott a csapathoz.

Szabadságunk meg van fertőzve, mégpedig a legszennyesebb módon – zsidógyűlölet 1848-ban

A legtöbb magyar történelemtankönyvből hiányzik ez a rész, de 1848. március 15. után másfél hónapon át tombolt az antiszemitizmus Magyarországon.

Origo öngól - először „gyönyörű nőnek” nevezte, később LMBTQ-aktivistának titulálta az átoperált férfit

Többször is változott a napokban a kormánypárti Origo a vasárnap éjjel tartott Oscar-gáláról készült egyik képgalériájának kísérőszövege – vette észre a Telex. A portál azt írja: „emeljük kalapunkat az Origo bátor újságírói előtt, akik megelégelve a hosszú évek kendőzetlen gyűlöletbeszédét, végre elfogadó,...

Ma minden kormányzati influenszer kényszeresen ezt a pizzát eszi - szervilizmus a köbön

A kiskörösi Pizzaphone pizzéria Orbán Viktor látogatásának örömére eddigi 55 pizzája, többek között a Gibson és a Michael Jackson mellé felvette étlapjára az Orbán-pizzát is. Amivel azóta fényképezkedett maga a névadó is, és amit most úgy eszik Bohár Dániel és Deák Dániel, mintha fizetnének nekik érte. A pizza összetevői:

Lovagkeresztet kapott a lúgos orvos áldozatát megkérdőjelező orvosszakértő

elnök az egyéb díjak és elismerések kiosztása mellett a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozata kitüntetést hagyott jóvá és adományozott:

Változás a jogosítványoknál

Új szabályokat vezetnének be a sofőrökre egy készülőben lévő EU-s módosítás szerint. Ennek értelmében, ha valaki 70 év felett is meg szeretné tartani a jogosítványát, bizonyos teszteket meg kell ismételnie – ezzel igazolva, hogy alkalmas a vezetésre. Az EU célja, hogy 2050-re egy halálos baleset se történjen az utakon.