Jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság gyorsított eljárásban egy nőt, fiát pedig nyolc hónap szintén felfüggesztett börtönre ítélte, amiért hétfőn rátámadtak egy áruházi biztonsági őrre, amiért az felhívta a figyelmüket a helyes maszkhasználatra.

Elítélték a maszkhasználat miatt biztonsági őrre támadó nőt és a gyerekét

A kép illusztráció. Fotó: Thibaud MORITZ / AFP

A Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjének csütörtöki tájékoztatása szerint a család azért került szóváltásba a biztonsági őrrel, mert egyikőjük, a 22 éves férfi nem viselt maszkot, amit a biztonsági őr szóvá tett. Ezt követően a nő és két gyermeke megtámadták az áruházi alkalmazottat, többször megütötték a fején és a mellkasán, megkarmolták és le is köpték. A földre került biztonsági őrt aztán még több alkalommal meg is rúgták.

Dulakodás közben az áruvédelmi kaput is kidöntötték, 150 ezer forint kárt okozva az üzletnek.

A bíróság a vádlottakat garázdaságban és testi sértésben, a 43 éves nőt pedig még kiskorú veszélyeztetésében is bűnösnek találta. Az anyát 1 év – 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre, fiát 8 hónap – 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, míg 15 éves lánytestvér esetében elhalasztotta a büntetés kiszabását.

Az ítélet jogerős.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@jesz: Gondolom, az a polgári per tárgya lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.